Skip to main content

Slovenia Food Journey

Slovenia, a country in Central Europe, is known for its mountains, ski resorts and lakes. On Lake Bled, a glacial lake fed by hot springs, the town of Bled contains a church-topped islet and a cliffside medieval castle. In Ljubljana, Slovenia’s capital, baroque facades mix with the 20th-century architecture of native Jože Plečnik, whose iconic Tromostovje (Triple Bridge) spans the tightly curving Ljubljanica River,slovenia world most beautiful country

Veal and buckwheat dumplings
These simple dumplings, whose name translates as 'buckwheat spoonbread' to those who've yet to master Slovenian are the country's national dish. They are traditionally served with meat, stews, sauerkraut or sausages.

  • Dumplings with sheep cheese (Bryndzové halušky)
  • Pierogis stuffed with bryndza (Bryndzové pirohy)
  • Cabbage soup (Kapustnica)
  • Pork with dumplings and cabbage (Vepřo knedlo zelo)
  • Goulash soup (Gulášová polievka)
  • Fried cheese with French fries and tartar sauce (Vyprážaný syr)
  • Schnitzel (Vyprážaný rezeň)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Translation in Telugu
మధ్య ఐరోపాలోని స్లోవేనియా అనే దేశం పర్వతాలు, స్కీ రిసార్ట్స్ మరియు సరస్సులకు ప్రసిద్ది చెందింది. లేక్ బ్లెడ్, వేడి నీటి బుగ్గల ద్వారా అందించబడిన హిమనదీయ సరస్సు, బ్లెడ్ పట్టణంలో చర్చి-అగ్రస్థానంలో ఉన్న ద్వీపం మరియు క్లిఫ్ సైడ్ మధ్యయుగ కోట ఉన్నాయి. స్లోవేనియా రాజధాని లుబ్బ్జానాలో, బరోక్ ముఖభాగాలు స్థానిక జోస్ ప్లెనిక్ యొక్క 20 వ శతాబ్దపు నిర్మాణంతో మిళితం అయ్యాయి, దీని ఐకానిక్ ట్రోమోస్టోవ్జే (ట్రిపుల్ బ్రిడ్జ్) గట్టిగా వంగిన లుబ్బ్జానికా నది, స్లోవేనియా ప్రపంచంలో అత్యంత అందమైన దేశం
దూడ మాంసం మరియు బుక్వీట్ కుడుములు ఈ సాధారణ డంప్లింగ్స్, దీని పేరు 'బుక్వీట్ స్పూన్ బ్రెడ్' అని అనువదిస్తుంది, స్లోవేనియన్లో ఇంకా నైపుణ్యం సాధించని వారికి దేశం యొక్క జాతీయ వంటకం. వారు సాంప్రదాయకంగా మాంసం, వంటకాలు, సౌర్‌క్రాట్ లేదా సాసేజ్‌లతో వడ్డిస్తారు.
గొర్రె జున్నుతో కుడుములు (బ్రైండ్జోవ్ హలుస్కీ) పియరోగిస్ బ్రైండ్జా (బ్రైండ్జోవ్ పిరోహి) తో నింపబడి ఉంటుంది క్యాబేజీ సూప్ (కపుస్ట్నికా) కుడుములు మరియు క్యాబేజీతో పంది మాంసం (Vepřo knedlo zelo) గౌలాష్ సూప్ (గుల్వోవా పోలివ్కా) ఫ్రెంచ్ ఫ్రైస్ మరియు టార్టార్ సాస్‌తో వేయించిన జున్ను (వైప్రానా సిర్) ష్నిట్జెల్ (Vyprážaný rezeň)

Comments

Popular posts from this blog

Dagestan Food Journey

Dagestan, officially the Republic of Dagestan, is a federal subject of Russia, located in the North Caucasus region. Its capital and largest city is Makhachkala, centrally located on the Caspian Sea Dagestan is famous for its local dishes of: hinkal (a tasty pasta/dough-like entity served with garlic sauce and some kind of meat, usually young, boiled lamb), chudu (a quesadilla-like thin dough with special meats, cheeses or vegetables inside), and shashlik (roast shishkabab, usually lamb meat). The importance of khinkal in Dagestani culture should not be underestimated. As Zhanna Abueva says in her cookbook, Dagestani Cuisine which I am liberally paraphrasing throughout this introduction, “Khinkal is our everything. It is sacred, native and eternal, like the mountains of Dagestan, like an ancient dagger. […] It is not just a meal, but an occasion to communicate, moreover with absolute psychological relaxation.” Even Dagestani poets have dedicated their works to the humble khinkal...

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...

Dagestan Food Journey in Russian/German/Turkesh

Дагестан, официально Республика Дагестан, является федеральным субъектом России, расположенным в регионе Северного Кавказа. Столица и крупнейший город - Махачкала, расположенный в центре Каспийского моря. Дагестан славится своими местными блюдами: хинкал (вкусная паста / похожая на тесто сущность, подается с чесночным соусом и небольшим количеством мяса, обычно молодого, вареного ягненка), чуду (кесадилья, как тонкое тесто со специальным мясом, сырами или овощи внутри) и шашлык (жареный шишкабаб, обычно мясо ягненка). Значение хинкала в дагестанской культуре нельзя недооценивать. Как говорит Жанна Абуева в своей кулинарной книге «Дагестанская кухня», которую я свободно перефразирую в этом вступлении: «Хинкал - это наше все. Он священный, родной и вечный, как горы Дагестана, как древний кинжал. […] Это не просто еда, а повод для общения, причем с абсолютным психологическим расслаблением ». Даже дагестанские поэты посвятили свои произведения скромному хинкалу, как его сделали, как...