South Korea, an East Asian nation on the southern half of the Korean Peninsula, shares one of the world’s most heavily militarized borders with North Korea. It’s equally known for its green, hilly countryside dotted with cherry trees and centuries-old Buddhist temples, plus its coastal fishing villages, sub-tropical islands and high-tech cities such as Seoul, the capital
Kimchi. Kimchi is probably the most recognizable traditional Korean food in the world. Napa cabbage is more commonly used for kimchi although various vegetables can be fermented to make kimchi too
These foods can cost anywhere between 1,000 and 8,000 won (about $1 to $6) and are worth every bite. Some key foods to taste are tteokbokki (stir-fried rice cakes), hotteok (filled pancakes) and bungeo-ppang (red bean pastries).
Since a traditional Korean breakfast has rice, soup, meat, and a full array of side dishes, this breakfast includes grilled short ribs (galbi), spicy seafood salad, bean sprout rice (kongnamul bab), spicy stewed fish, cold cucumber soup (oi naengguk), seasoned kelp, and radish strip kimchi (moo saengchae)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Translation in Telugu
కొరియా ద్వీపకల్పం యొక్క దక్షిణ భాగంలో తూర్పు ఆసియా దేశమైన దక్షిణ కొరియా, ప్రపంచంలో అత్యంత భారీగా సైనికీకరించిన సరిహద్దులలో ఒకటి ఉత్తర కొరియాతో పంచుకుంటుంది. చెర్రీ చెట్లు మరియు శతాబ్దాల పురాతన బౌద్ధ దేవాలయాలతో నిండిన ఆకుపచ్చ, కొండ గ్రామీణ ప్రాంతాలకు, దాని తీరప్రాంత మత్స్యకార గ్రామాలు, ఉప-ఉష్ణమండల ద్వీపాలు మరియు సియోల్ వంటి హైటెక్ నగరాలకు ఇది సమానంగా ప్రసిద్ది చెందింది
కించి. కిమ్చి బహుశా ప్రపంచంలో అత్యంత గుర్తించదగిన సాంప్రదాయ కొరియన్ ఆహారం. కిమ్చీ కోసం నాపా క్యాబేజీని ఎక్కువగా ఉపయోగిస్తారు, అయితే కిమ్చిని తయారు చేయడానికి వివిధ కూరగాయలను పులియబెట్టవచ్చు
ఈ ఆహారాలు 1,000 నుండి 8,000 వరకు (సుమారు $ 1 నుండి $ 6 వరకు) ఎక్కడైనా ఖర్చవుతాయి మరియు ప్రతి కాటుకు విలువైనవి. రుచికి కొన్ని ముఖ్యమైన ఆహారాలు టిటోక్బోకి (కదిలించు-వేయించిన రైస్ కేకులు), హాట్టీక్ (నిండిన పాన్కేక్లు) మరియు బంగీ-పిపాంగ్ (రెడ్ బీన్ పేస్ట్రీలు).
సాంప్రదాయ కొరియన్ అల్పాహారంలో బియ్యం, సూప్, మాంసం మరియు పూర్తి సైడ్ డిష్లు ఉన్నందున, ఈ అల్పాహారంలో కాల్చిన చిన్న పక్కటెముకలు (గల్బీ), స్పైసీ సీఫుడ్ సలాడ్, బీన్ మొలకెత్తి బియ్యం (కొంగ్నాముల్ బాబ్), కారంగా ఉడికిన చేపలు, చల్లని దోసకాయ సూప్ ( oi naengguk), రుచికోసం కెల్ప్ మరియు ముల్లంగి స్ట్రిప్ కిమ్చి (మూ సాంగ్చే)
Comments
Post a Comment