Skip to main content

North korea food journey

Person Holding Pastry Dishes on White Ceramic Plates
Very interesting North Korean cuisine varies somewhat by region, residents use several staples countrywide. The foundation of North Korean meals include cold noodles (Naung-myon), tofu, short-grain rice and porridge. Meats such as poultry, duck and beef are also North Korean staples, as are seafood and veggies.


Economic mismanagement and the loss of Soviet support caused food production and imports to decline rapidly. A series of floods and droughts exacerbated the crisis. The North Korean government and its centrally planned system proved too inflexible to effectively curtail the disaster.


Kimchi: South Korea's national dish. To go by its traditional definition, kimchi is a fermented Korean side dish made of vegetables and seasonings. Hundreds of different versions of the dish are known throughout the world, but most commonly, it is made with Napa cabbage, radish, scallion or cucumber.

North Korea, officially the Democratic People's Republic of Korea, is a country in East Asia constituting the northern part of the Korean Peninsula, with Pyongyang as its capital and the largest city in the country. Pyongyang is located on the Taedong River about 109 kilometers upstream from its mouth on the Yellow Sea,








-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Translation in Telugu

Tomatoes, Bread, Salad, Olives, Basil
స్టేపుల్స్. ఉత్తర కొరియా వంటకాలు ప్రాంతాల వారీగా కొంతవరకు మారుతూ ఉన్నప్పటికీ, నివాసితులు దేశవ్యాప్తంగా అనేక స్టేపుల్స్ ఉపయోగిస్తున్నారు. ఉత్తర కొరియా భోజనం యొక్క పునాదిలో కోల్డ్ నూడుల్స్ (నాంగ్-మయాన్), టోఫు, స్వల్ప-ధాన్యం బియ్యం మరియు గంజి ఉన్నాయి. పౌల్ట్రీ, బాతు మరియు గొడ్డు మాంసం వంటి మాంసాలు కూడా ఉత్తర కొరియా ప్రధానమైనవి, సీఫుడ్ మరియు వెజిటేజీలు

ఆర్థిక నిర్వహణ మరియు సోవియట్ మద్దతు కోల్పోవడం వలన ఆహార ఉత్పత్తి మరియు దిగుమతులు వేగంగా క్షీణించాయి. వరుస వరదలు మరియు కరువులు సంక్షోభాన్ని మరింత పెంచాయి. ఉత్తర కొరియా ప్రభుత్వం మరియు దాని కేంద్ర ప్రణాళికాబద్ధమైన వ్యవస్థ విపత్తును సమర్థవంతంగా తగ్గించడానికి చాలా సరళమైనవిగా నిరూపించబడ్డాయి.

కిమ్చి: దక్షిణ కొరియా జాతీయ వంటకం. దాని సాంప్రదాయ నిర్వచనం ప్రకారం, కిమ్చి కూరగాయలు మరియు చేర్పులతో చేసిన పులియబెట్టిన కొరియన్ సైడ్ డిష్. డిష్ యొక్క వందలాది వేర్వేరు వెర్షన్లు ప్రపంచవ్యాప్తంగా ప్రసిద్ది చెందాయి, కానీ సాధారణంగా, దీనిని నాపా క్యాబేజీ, ముల్లంగి, స్కాల్లియన్ లేదా దోసకాయతో తయారు చేస్తారు.

ఉత్తర కొరియా, అధికారికంగా డెమొక్రాటిక్ పీపుల్స్ రిపబ్లిక్ ఆఫ్ కొరియా, తూర్పు ఆసియాలో కొరియా ద్వీపకల్పంలోని ఉత్తర భాగాన్ని కలిగి ఉన్న దేశం, ప్యోంగ్యాంగ్ దాని రాజధానిగా మరియు దేశంలో అతిపెద్ద నగరంగా ఉంది. ప్యోంగ్యాంగ్ తైడాంగ్ నదిపై పసుపు సముద్రంలో నోటి నుండి 109 కిలోమీటర్ల దూరంలో ఉంది







Comments

Popular posts from this blog

Brunei Food Journey

Brunei is a tiny nation on the island of Borneo, in 2 distinct sections surrounded by Malaysia and the South China Sea. It's known for its beaches and biodiverse rainforest, much of it protected within reserves. The capital, Bandar Seri Begawan, is home to the opulent Jame’Asr Hassanil Bolkiah mosque and its 29 golden domes. The capital's massive Istana Nurul Iman palace is the residence of Brunei’s ruling sultan Some Facts About Sultan Of Brunei Hassanal Bolkiah Brunei King LifeStyle Dishes from Brunei are often spicy, and are commonly eaten with either rice or noodles. Beef rendang, nasi lemak and puteri nanas, are popular foods in Brunei. Brunei's proud national dish. Derived from the interior trunk of the sago palm tree, ambuyat consists of a mix of starchy, solid whites (similar to tapioca starch) and water. Served sticky with a dip called cacah (usually sour and spicy), ambuyat is completely edible without chewing it Brunei is famous in southeast Asia for its...

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...

Cyprus Food Journey in Russian

Кипр, официально Республика Кипр, является островной страной в Восточном Средиземноморье и третьим по величине и третьим по численности населения островом в Средиземноморье, расположен к югу от Турции, к западу от Сирии и Ливана, к северо-западу от Израиля, к северу от Египта и юго-востоку. Греции, Традиционные кипрские продукты включают сувлакию (мясные шашлыки на гриле), валхалию (жареная колбаса), афеллу (свинину, маринованную в кориандре), жареный сыр халлуми, оливки, питта, колокаси (корнеплоды), баранину, артишоки, нут и рагу из кролика (стифадо) Конечно, «сувла» - это то, что каждый назовет национальным блюдом - мясо ягненка или свинины (и даже курицы), приготовленное на вертеле, на углях под открытым небом. У нас также есть «шефталия», которая представляет собой фарш из свинины, завернутый в желудок ягненка, приготовленный на углях под открытым небом, который подается на кипрском питта-хлебе. Традиционный завтрак часто состоит из оливок, сочных помидоров и маленьких ...