Skip to main content

North korea food journey

Person Holding Pastry Dishes on White Ceramic Plates
Very interesting North Korean cuisine varies somewhat by region, residents use several staples countrywide. The foundation of North Korean meals include cold noodles (Naung-myon), tofu, short-grain rice and porridge. Meats such as poultry, duck and beef are also North Korean staples, as are seafood and veggies.


Economic mismanagement and the loss of Soviet support caused food production and imports to decline rapidly. A series of floods and droughts exacerbated the crisis. The North Korean government and its centrally planned system proved too inflexible to effectively curtail the disaster.


Kimchi: South Korea's national dish. To go by its traditional definition, kimchi is a fermented Korean side dish made of vegetables and seasonings. Hundreds of different versions of the dish are known throughout the world, but most commonly, it is made with Napa cabbage, radish, scallion or cucumber.

North Korea, officially the Democratic People's Republic of Korea, is a country in East Asia constituting the northern part of the Korean Peninsula, with Pyongyang as its capital and the largest city in the country. Pyongyang is located on the Taedong River about 109 kilometers upstream from its mouth on the Yellow Sea,








-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Translation in Telugu

Tomatoes, Bread, Salad, Olives, Basil
స్టేపుల్స్. ఉత్తర కొరియా వంటకాలు ప్రాంతాల వారీగా కొంతవరకు మారుతూ ఉన్నప్పటికీ, నివాసితులు దేశవ్యాప్తంగా అనేక స్టేపుల్స్ ఉపయోగిస్తున్నారు. ఉత్తర కొరియా భోజనం యొక్క పునాదిలో కోల్డ్ నూడుల్స్ (నాంగ్-మయాన్), టోఫు, స్వల్ప-ధాన్యం బియ్యం మరియు గంజి ఉన్నాయి. పౌల్ట్రీ, బాతు మరియు గొడ్డు మాంసం వంటి మాంసాలు కూడా ఉత్తర కొరియా ప్రధానమైనవి, సీఫుడ్ మరియు వెజిటేజీలు

ఆర్థిక నిర్వహణ మరియు సోవియట్ మద్దతు కోల్పోవడం వలన ఆహార ఉత్పత్తి మరియు దిగుమతులు వేగంగా క్షీణించాయి. వరుస వరదలు మరియు కరువులు సంక్షోభాన్ని మరింత పెంచాయి. ఉత్తర కొరియా ప్రభుత్వం మరియు దాని కేంద్ర ప్రణాళికాబద్ధమైన వ్యవస్థ విపత్తును సమర్థవంతంగా తగ్గించడానికి చాలా సరళమైనవిగా నిరూపించబడ్డాయి.

కిమ్చి: దక్షిణ కొరియా జాతీయ వంటకం. దాని సాంప్రదాయ నిర్వచనం ప్రకారం, కిమ్చి కూరగాయలు మరియు చేర్పులతో చేసిన పులియబెట్టిన కొరియన్ సైడ్ డిష్. డిష్ యొక్క వందలాది వేర్వేరు వెర్షన్లు ప్రపంచవ్యాప్తంగా ప్రసిద్ది చెందాయి, కానీ సాధారణంగా, దీనిని నాపా క్యాబేజీ, ముల్లంగి, స్కాల్లియన్ లేదా దోసకాయతో తయారు చేస్తారు.

ఉత్తర కొరియా, అధికారికంగా డెమొక్రాటిక్ పీపుల్స్ రిపబ్లిక్ ఆఫ్ కొరియా, తూర్పు ఆసియాలో కొరియా ద్వీపకల్పంలోని ఉత్తర భాగాన్ని కలిగి ఉన్న దేశం, ప్యోంగ్యాంగ్ దాని రాజధానిగా మరియు దేశంలో అతిపెద్ద నగరంగా ఉంది. ప్యోంగ్యాంగ్ తైడాంగ్ నదిపై పసుపు సముద్రంలో నోటి నుండి 109 కిలోమీటర్ల దూరంలో ఉంది







Comments

Popular posts from this blog

Dagestan Food Journey

Dagestan, officially the Republic of Dagestan, is a federal subject of Russia, located in the North Caucasus region. Its capital and largest city is Makhachkala, centrally located on the Caspian Sea Dagestan is famous for its local dishes of: hinkal (a tasty pasta/dough-like entity served with garlic sauce and some kind of meat, usually young, boiled lamb), chudu (a quesadilla-like thin dough with special meats, cheeses or vegetables inside), and shashlik (roast shishkabab, usually lamb meat). The importance of khinkal in Dagestani culture should not be underestimated. As Zhanna Abueva says in her cookbook, Dagestani Cuisine which I am liberally paraphrasing throughout this introduction, “Khinkal is our everything. It is sacred, native and eternal, like the mountains of Dagestan, like an ancient dagger. […] It is not just a meal, but an occasion to communicate, moreover with absolute psychological relaxation.” Even Dagestani poets have dedicated their works to the humble khinkal...

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...

Dagestan Food Journey in Russian/German/Turkesh

Дагестан, официально Республика Дагестан, является федеральным субъектом России, расположенным в регионе Северного Кавказа. Столица и крупнейший город - Махачкала, расположенный в центре Каспийского моря. Дагестан славится своими местными блюдами: хинкал (вкусная паста / похожая на тесто сущность, подается с чесночным соусом и небольшим количеством мяса, обычно молодого, вареного ягненка), чуду (кесадилья, как тонкое тесто со специальным мясом, сырами или овощи внутри) и шашлык (жареный шишкабаб, обычно мясо ягненка). Значение хинкала в дагестанской культуре нельзя недооценивать. Как говорит Жанна Абуева в своей кулинарной книге «Дагестанская кухня», которую я свободно перефразирую в этом вступлении: «Хинкал - это наше все. Он священный, родной и вечный, как горы Дагестана, как древний кинжал. […] Это не просто еда, а повод для общения, причем с абсолютным психологическим расслаблением ». Даже дагестанские поэты посвятили свои произведения скромному хинкалу, как его сделали, как...