Very interesting North Korean cuisine varies somewhat by region, residents use several staples countrywide. The foundation of North Korean meals include cold noodles (Naung-myon), tofu, short-grain rice and porridge. Meats such as poultry, duck and beef are also North Korean staples, as are seafood and veggies.
Economic mismanagement and the loss of Soviet support caused food production and imports to decline rapidly. A series of floods and droughts exacerbated the crisis. The North Korean government and its centrally planned system proved too inflexible to effectively curtail the disaster.
Kimchi: South Korea's national dish. To go by its traditional definition, kimchi is a fermented Korean side dish made of vegetables and seasonings. Hundreds of different versions of the dish are known throughout the world, but most commonly, it is made with Napa cabbage, radish, scallion or cucumber.
North Korea, officially the Democratic People's Republic of Korea, is a country in East Asia constituting the northern part of the Korean Peninsula, with Pyongyang as its capital and the largest city in the country. Pyongyang is located on the Taedong River about 109 kilometers upstream from its mouth on the Yellow Sea,
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Translation in Telugu
స్టేపుల్స్. ఉత్తర కొరియా వంటకాలు ప్రాంతాల వారీగా కొంతవరకు మారుతూ ఉన్నప్పటికీ, నివాసితులు దేశవ్యాప్తంగా అనేక స్టేపుల్స్ ఉపయోగిస్తున్నారు. ఉత్తర కొరియా భోజనం యొక్క పునాదిలో కోల్డ్ నూడుల్స్ (నాంగ్-మయాన్), టోఫు, స్వల్ప-ధాన్యం బియ్యం మరియు గంజి ఉన్నాయి. పౌల్ట్రీ, బాతు మరియు గొడ్డు మాంసం వంటి మాంసాలు కూడా ఉత్తర కొరియా ప్రధానమైనవి, సీఫుడ్ మరియు వెజిటేజీలు
ఆర్థిక నిర్వహణ మరియు సోవియట్ మద్దతు కోల్పోవడం వలన ఆహార ఉత్పత్తి మరియు దిగుమతులు వేగంగా క్షీణించాయి. వరుస వరదలు మరియు కరువులు సంక్షోభాన్ని మరింత పెంచాయి. ఉత్తర కొరియా ప్రభుత్వం మరియు దాని కేంద్ర ప్రణాళికాబద్ధమైన వ్యవస్థ విపత్తును సమర్థవంతంగా తగ్గించడానికి చాలా సరళమైనవిగా నిరూపించబడ్డాయి.
కిమ్చి: దక్షిణ కొరియా జాతీయ వంటకం. దాని సాంప్రదాయ నిర్వచనం ప్రకారం, కిమ్చి కూరగాయలు మరియు చేర్పులతో చేసిన పులియబెట్టిన కొరియన్ సైడ్ డిష్. డిష్ యొక్క వందలాది వేర్వేరు వెర్షన్లు ప్రపంచవ్యాప్తంగా ప్రసిద్ది చెందాయి, కానీ సాధారణంగా, దీనిని నాపా క్యాబేజీ, ముల్లంగి, స్కాల్లియన్ లేదా దోసకాయతో తయారు చేస్తారు.
ఉత్తర కొరియా, అధికారికంగా డెమొక్రాటిక్ పీపుల్స్ రిపబ్లిక్ ఆఫ్ కొరియా, తూర్పు ఆసియాలో కొరియా ద్వీపకల్పంలోని ఉత్తర భాగాన్ని కలిగి ఉన్న దేశం, ప్యోంగ్యాంగ్ దాని రాజధానిగా మరియు దేశంలో అతిపెద్ద నగరంగా ఉంది. ప్యోంగ్యాంగ్ తైడాంగ్ నదిపై పసుపు సముద్రంలో నోటి నుండి 109 కిలోమీటర్ల దూరంలో ఉంది
Comments
Post a Comment