Skip to main content

Mexico Food Journey

Seafood, Food, Healthy, Sea, Fresh, Fish
Mexico is a country between the U.S. and Central America that's known for its Pacific and Gulf of Mexico beaches and its diverse landscape of mountains, deserts and jungles. Ancient ruins such as Teotihuacán and the Mayan city of Chichén Itzá are scattered throughout the country, as are Spanish colonial-era towns. In capital Mexico City, upscale shops, renowned museums and gourmet restaurants cater to modern life

Mexican food is popular because it's full of flavor. The Mexican dishes include healthy and fresh ingredients like avocados, beans, chiles, tomatoes and other vegetables, and different types of meat like beef, chicken, pork, and fish even rabbit, lamb, among others used in tacos, tamales or soups.

Lunch is the main meal of the day and often includes two courses. The first course is usually a salad or soup, referred to as consume. This is usually followed by a main course of meat, chicken or seafood served with rice, beans and corn tortillas.



----------------------------------------------------------------------------

Translation in Telugu
Fish, Sea Bream, Barbecue, Grilled, Food
మెక్సికో అనేది యు.ఎస్ మరియు మధ్య అమెరికా మధ్య ఉన్న దేశం, ఇది పసిఫిక్ మరియు గల్ఫ్ ఆఫ్ మెక్సికో బీచ్‌లు మరియు పర్వతాలు, ఎడారులు మరియు అరణ్యాల విభిన్న ప్రకృతి దృశ్యం. పురాతన శిధిలాలైన టియోటిహువాకాన్ మరియు మాయన్ నగరం చిచెన్ ఇట్జే దేశవ్యాప్తంగా చెల్లాచెదురుగా ఉన్నాయి, స్పానిష్ వలసరాజ్యాల కాలం నాటి పట్టణాలు. రాజధాని మెక్సికో నగరంలో, ఉన్నతస్థాయి దుకాణాలు, ప్రఖ్యాత మ్యూజియంలు మరియు గౌర్మెట్ రెస్టారెంట్లు ఆధునిక జీవితాన్ని తీర్చాయి

మెక్సికన్ ఆహారం ప్రజాదరణ పొందింది ఎందుకంటే ఇది రుచితో నిండి ఉంది. మెక్సికన్ వంటలలో అవోకాడోస్, బీన్స్, చిల్లీస్, టమోటాలు మరియు ఇతర కూరగాయలు వంటి ఆరోగ్యకరమైన మరియు తాజా పదార్థాలు మరియు గొడ్డు మాంసం, చికెన్, పంది మాంసం మరియు చేపలు కూడా కుందేలు, గొర్రె, మాంసం వంటి వివిధ రకాల మాంసం టాకోస్, తమల్స్ లేదా సూప్‌లలో ఉపయోగిస్తారు.
భోజనం రోజు యొక్క ప్రధాన భోజనం మరియు తరచుగా రెండు కోర్సులు ఉంటాయి. మొదటి కోర్సు సాధారణంగా సలాడ్ లేదా సూప్, దీనిని వినియోగం అని పిలుస్తారు. ఇది సాధారణంగా మాంసం, చికెన్ లేదా సీఫుడ్ యొక్క ప్రధాన కోర్సు బియ్యం, బీన్స్ మరియు మొక్కజొన్న టోర్టిల్లాలతో వడ్డిస్తారు.




Comments

Popular posts from this blog

Dagestan Food Journey

Dagestan, officially the Republic of Dagestan, is a federal subject of Russia, located in the North Caucasus region. Its capital and largest city is Makhachkala, centrally located on the Caspian Sea Dagestan is famous for its local dishes of: hinkal (a tasty pasta/dough-like entity served with garlic sauce and some kind of meat, usually young, boiled lamb), chudu (a quesadilla-like thin dough with special meats, cheeses or vegetables inside), and shashlik (roast shishkabab, usually lamb meat). The importance of khinkal in Dagestani culture should not be underestimated. As Zhanna Abueva says in her cookbook, Dagestani Cuisine which I am liberally paraphrasing throughout this introduction, “Khinkal is our everything. It is sacred, native and eternal, like the mountains of Dagestan, like an ancient dagger. […] It is not just a meal, but an occasion to communicate, moreover with absolute psychological relaxation.” Even Dagestani poets have dedicated their works to the humble khinkal...

Dagestan Food Journey in Russian/German/Turkesh

Дагестан, официально Республика Дагестан, является федеральным субъектом России, расположенным в регионе Северного Кавказа. Столица и крупнейший город - Махачкала, расположенный в центре Каспийского моря. Дагестан славится своими местными блюдами: хинкал (вкусная паста / похожая на тесто сущность, подается с чесночным соусом и небольшим количеством мяса, обычно молодого, вареного ягненка), чуду (кесадилья, как тонкое тесто со специальным мясом, сырами или овощи внутри) и шашлык (жареный шишкабаб, обычно мясо ягненка). Значение хинкала в дагестанской культуре нельзя недооценивать. Как говорит Жанна Абуева в своей кулинарной книге «Дагестанская кухня», которую я свободно перефразирую в этом вступлении: «Хинкал - это наше все. Он священный, родной и вечный, как горы Дагестана, как древний кинжал. […] Это не просто еда, а повод для общения, причем с абсолютным психологическим расслаблением ». Даже дагестанские поэты посвятили свои произведения скромному хинкалу, как его сделали, как...

Austria Food Journey

Austria is a German-speaking country in Central Europe, characterized by mountain villages, baroque architecture, Imperial history and rugged Alpine terrain. Vienna, its Danube River capital, is home to the Schönbrunn and Hofburg palaces. It has counted Mozart, Strauss and Freud among its residents. The country’s other notable regions include the northern Bohemian Forest, Traunsee Lake and eastern hillside vineyards In fact, dishes heavily depending on meat make up typical Viennese cuisine: Wiener schnitzel (veal coated in breadcrumbs and fried), Tafelspitz (boiled beef), Beuschel (a ragout containing veal lungs and heart), and Selchfleisch (smoked meat) with sauerkraut and dumplings are typical of its cooking. The traditional Austrian breakfast comprises of: Semmeln (a type of breadroll; singular: Semmel); butter; coffee (not tea, although hotels these days almost always offer tea as well); muesli (often more than one kind); cold cuts (ham, sometimes smoked bacon called Speck ...