Skip to main content

San Marino Food Journey

Hamburger, Food, Meal, Tasty, Dining

San Marino is a mountainous microstate surrounded by north-central Italy. Among the world’s oldest republics, it retains much of its historic architecture. On the slopes of Monte Titano sits the capital, also called San Marino, known for its medieval walled old town and narrow cobblestone streets. The Three Towers, castlelike citadels dating to the 11th century, sit atop Titano’s neighboring peaks


You'll find a balance of fruits, vegetables, whole grains, legumes, nuts, fish, and poultry. Two of the most common foods here are pasta and piada, an Italian flatbread. Just like in Italy, the people in San Marino also cook using olive oil.

San Marino (known as the Most Serene Republic of San Marino, Italian: Serenissima Repubblica di San Marino) completely surrounded by Italy, is one of the world's smallest countries, and claims to be the world's oldest republic. ... Most cultural attractions are in the capital city, which is also named San Marino.



-----------------------------------------------------------

Translation in Telugu

Meal, Food, Dinner, Lunch, Restaurant
శాన్ మారినో ఉత్తర-మధ్య ఇటలీ చుట్టూ ఒక పర్వత మైక్రోస్టేట్. ప్రపంచంలోని పురాతన రిపబ్లిక్లలో, ఇది దాని చారిత్రాత్మక నిర్మాణాన్ని కలిగి ఉంది. మోంటే టైటానో యొక్క వాలులలో శాన్ మారినో అని కూడా పిలుస్తారు, ఇది మధ్యయుగ గోడల పాత పట్టణం మరియు ఇరుకైన కొబ్లెస్టోన్ వీధులకు ప్రసిద్ది చెందింది. త్రీ టవర్స్, 11 వ శతాబ్దానికి చెందిన కోటలాంటి సిటాడెల్స్, టైటానో యొక్క పొరుగు శిఖరాల పైన కూర్చున్నాయి

మీరు పండ్లు, కూరగాయలు, తృణధాన్యాలు, చిక్కుళ్ళు, కాయలు, చేపలు మరియు పౌల్ట్రీల సమతుల్యాన్ని కనుగొంటారు. ఇటాలియన్ ఫ్లాట్ బ్రెడ్ పాస్తా మరియు పియాడా ఇక్కడ చాలా సాధారణమైన ఆహారాలు. ఇటలీలో వలె, శాన్ మారినోలోని ప్రజలు కూడా ఆలివ్ నూనెను వండుతారు.


శాన్ మారినో (శాన్ మారినో యొక్క అత్యంత ప్రశాంతమైన రిపబ్లిక్ అని పిలుస్తారు, ఇటాలియన్: సెరెనిసిమా రిపబ్లికా డి శాన్ మారినో) పూర్తిగా ఇటలీ చుట్టూ ఉంది, ఇది ప్రపంచంలోని అతి చిన్న దేశాలలో ఒకటి మరియు ప్రపంచంలోని పురాతన రిపబ్లిక్ అని పేర్కొంది. ... చాలా సాంస్కృతిక ఆకర్షణలు రాజధాని నగరంలో ఉన్నాయి, దీనికి శాన్ మారినో అని కూడా పేరు పెట్టారు.


Comments

Popular posts from this blog

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...

Dagestan Food Journey

Dagestan, officially the Republic of Dagestan, is a federal subject of Russia, located in the North Caucasus region. Its capital and largest city is Makhachkala, centrally located on the Caspian Sea Dagestan is famous for its local dishes of: hinkal (a tasty pasta/dough-like entity served with garlic sauce and some kind of meat, usually young, boiled lamb), chudu (a quesadilla-like thin dough with special meats, cheeses or vegetables inside), and shashlik (roast shishkabab, usually lamb meat). The importance of khinkal in Dagestani culture should not be underestimated. As Zhanna Abueva says in her cookbook, Dagestani Cuisine which I am liberally paraphrasing throughout this introduction, “Khinkal is our everything. It is sacred, native and eternal, like the mountains of Dagestan, like an ancient dagger. […] It is not just a meal, but an occasion to communicate, moreover with absolute psychological relaxation.” Even Dagestani poets have dedicated their works to the humble khinkal...

Cyprus Food Journey in Russian

Кипр, официально Республика Кипр, является островной страной в Восточном Средиземноморье и третьим по величине и третьим по численности населения островом в Средиземноморье, расположен к югу от Турции, к западу от Сирии и Ливана, к северо-западу от Израиля, к северу от Египта и юго-востоку. Греции, Традиционные кипрские продукты включают сувлакию (мясные шашлыки на гриле), валхалию (жареная колбаса), афеллу (свинину, маринованную в кориандре), жареный сыр халлуми, оливки, питта, колокаси (корнеплоды), баранину, артишоки, нут и рагу из кролика (стифадо) Конечно, «сувла» - это то, что каждый назовет национальным блюдом - мясо ягненка или свинины (и даже курицы), приготовленное на вертеле, на углях под открытым небом. У нас также есть «шефталия», которая представляет собой фарш из свинины, завернутый в желудок ягненка, приготовленный на углях под открытым небом, который подается на кипрском питта-хлебе. Традиционный завтрак часто состоит из оливок, сочных помидоров и маленьких ...