Skip to main content

Slovakia Food Journey

Close-up of Meal Served in Plate

Slovakia is a central European country known for its dramatic natural landscape and many castles. Near the Austrian border, capital city Bratislava features a pedestrian-only Old Town with a lively cafe scene. Rising on a hill above the Danube River, Bratislava Castle houses a branch of the Slovak National Museum, with displays ranging from Roman artifacts to 20th-century arts and crafts

Bryndzové Halušky, Slovakia's National Dish. Bryndzové halušky can be called Slovakia's national dish without too much debate. This dish of potato spaetzle/gnocchi topped with a sheep's milk cheese sauce and fried bacon is available in every other Slovak restaurant, if not more

Probably the most famous local dish is bryndzové halušky – potato dumplings (similar to gnocchi) served with sheep's milk cheese. Other common dishes include lokše – baked potato pancakes – and kapustnica – a soup made with sausage and sauerkraut.


--------------------------------------------------------

Translation in Telugu


స్లోవేకియా ఒక నాటకీయ సహజ ప్రకృతి దృశ్యం మరియు అనేక కోటలకు ప్రసిద్ధి చెందిన మధ్య యూరోపియన్ దేశం. ఆస్ట్రియన్ సరిహద్దుకు సమీపంలో, రాజధాని నగరం బ్రాటిస్లావ ఒక సజీవ కేఫ్ దృశ్యంతో పాదచారులకు మాత్రమే ఓల్డ్ టౌన్ కలిగి ఉంది. డానుబే నది పైన ఉన్న ఒక కొండపై పెరుగుతున్న బ్రాటిస్లావా కోటలో స్లోవాక్ నేషనల్ మ్యూజియం యొక్క ఒక శాఖ ఉంది, రోమన్ కళాఖండాల నుండి 20 వ శతాబ్దపు కళలు మరియు చేతిపనుల వరకు ప్రదర్శనలు ఉన్నాయి
బ్రైండ్జోవ్ హలుకీ, స్లోవేకియా యొక్క నేషనల్ డిష్. బ్రైండ్జోవ్ హలుకీని ఎక్కువ చర్చ లేకుండా స్లోవేకియా యొక్క జాతీయ వంటకం అని పిలుస్తారు. బంగాళాదుంప స్పాట్జెల్ / గ్నోచీ యొక్క ఈ వంటకం గొర్రెల పాలు జున్ను సాస్ మరియు వేయించిన బేకన్‌తో అగ్రస్థానంలో ఉంది, కాకపోతే ప్రతి ఇతర స్లోవాక్ రెస్టారెంట్‌లో లభిస్తుంది.
Chicken Grill on White Tray Near Green Leaf Vegetable Food

గొర్రెల పాలు జున్నుతో వడ్డించే బంగాళాదుంప కుడుములు (గ్నోచీ మాదిరిగానే) బ్రైండ్జోవ్ హలుకీ - బహుశా అత్యంత ప్రసిద్ధ స్థానిక వంటకం. ఇతర సాధారణ వంటలలో లోకీ - కాల్చిన బంగాళాదుంప పాన్కేక్లు - మరియు కపుస్ట్నికా - సాసేజ్ మరియు సౌర్క్క్రాట్తో తయారు చేసిన సూప్.





Comments

Popular posts from this blog

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...

Dagestan Food Journey

Dagestan, officially the Republic of Dagestan, is a federal subject of Russia, located in the North Caucasus region. Its capital and largest city is Makhachkala, centrally located on the Caspian Sea Dagestan is famous for its local dishes of: hinkal (a tasty pasta/dough-like entity served with garlic sauce and some kind of meat, usually young, boiled lamb), chudu (a quesadilla-like thin dough with special meats, cheeses or vegetables inside), and shashlik (roast shishkabab, usually lamb meat). The importance of khinkal in Dagestani culture should not be underestimated. As Zhanna Abueva says in her cookbook, Dagestani Cuisine which I am liberally paraphrasing throughout this introduction, “Khinkal is our everything. It is sacred, native and eternal, like the mountains of Dagestan, like an ancient dagger. […] It is not just a meal, but an occasion to communicate, moreover with absolute psychological relaxation.” Even Dagestani poets have dedicated their works to the humble khinkal...

Cyprus Food Journey in Russian

Кипр, официально Республика Кипр, является островной страной в Восточном Средиземноморье и третьим по величине и третьим по численности населения островом в Средиземноморье, расположен к югу от Турции, к западу от Сирии и Ливана, к северо-западу от Израиля, к северу от Египта и юго-востоку. Греции, Традиционные кипрские продукты включают сувлакию (мясные шашлыки на гриле), валхалию (жареная колбаса), афеллу (свинину, маринованную в кориандре), жареный сыр халлуми, оливки, питта, колокаси (корнеплоды), баранину, артишоки, нут и рагу из кролика (стифадо) Конечно, «сувла» - это то, что каждый назовет национальным блюдом - мясо ягненка или свинины (и даже курицы), приготовленное на вертеле, на углях под открытым небом. У нас также есть «шефталия», которая представляет собой фарш из свинины, завернутый в желудок ягненка, приготовленный на углях под открытым небом, который подается на кипрском питта-хлебе. Традиционный завтрак часто состоит из оливок, сочных помидоров и маленьких ...