Slovakia is a central European country known for its dramatic natural landscape and many castles. Near the Austrian border, capital city Bratislava features a pedestrian-only Old Town with a lively cafe scene. Rising on a hill above the Danube River, Bratislava Castle houses a branch of the Slovak National Museum, with displays ranging from Roman artifacts to 20th-century arts and crafts
Bryndzové Halušky, Slovakia's National Dish. Bryndzové halušky can be called Slovakia's national dish without too much debate. This dish of potato spaetzle/gnocchi topped with a sheep's milk cheese sauce and fried bacon is available in every other Slovak restaurant, if not more
Probably the most famous local dish is bryndzové halušky – potato dumplings (similar to gnocchi) served with sheep's milk cheese. Other common dishes include lokše – baked potato pancakes – and kapustnica – a soup made with sausage and sauerkraut.
--------------------------------------------------------
Translation in Telugu
స్లోవేకియా ఒక నాటకీయ సహజ ప్రకృతి దృశ్యం మరియు అనేక కోటలకు ప్రసిద్ధి చెందిన మధ్య యూరోపియన్ దేశం. ఆస్ట్రియన్ సరిహద్దుకు సమీపంలో, రాజధాని నగరం బ్రాటిస్లావ ఒక సజీవ కేఫ్ దృశ్యంతో పాదచారులకు మాత్రమే ఓల్డ్ టౌన్ కలిగి ఉంది. డానుబే నది పైన ఉన్న ఒక కొండపై పెరుగుతున్న బ్రాటిస్లావా కోటలో స్లోవాక్ నేషనల్ మ్యూజియం యొక్క ఒక శాఖ ఉంది, రోమన్ కళాఖండాల నుండి 20 వ శతాబ్దపు కళలు మరియు చేతిపనుల వరకు ప్రదర్శనలు ఉన్నాయి
బ్రైండ్జోవ్ హలుకీ, స్లోవేకియా యొక్క నేషనల్ డిష్. బ్రైండ్జోవ్ హలుకీని ఎక్కువ చర్చ లేకుండా స్లోవేకియా యొక్క జాతీయ వంటకం అని పిలుస్తారు. బంగాళాదుంప స్పాట్జెల్ / గ్నోచీ యొక్క ఈ వంటకం గొర్రెల పాలు జున్ను సాస్ మరియు వేయించిన బేకన్తో అగ్రస్థానంలో ఉంది, కాకపోతే ప్రతి ఇతర స్లోవాక్ రెస్టారెంట్లో లభిస్తుంది.
గొర్రెల పాలు జున్నుతో వడ్డించే బంగాళాదుంప కుడుములు (గ్నోచీ మాదిరిగానే) బ్రైండ్జోవ్ హలుకీ - బహుశా అత్యంత ప్రసిద్ధ స్థానిక వంటకం. ఇతర సాధారణ వంటలలో లోకీ - కాల్చిన బంగాళాదుంప పాన్కేక్లు - మరియు కపుస్ట్నికా - సాసేజ్ మరియు సౌర్క్క్రాట్తో తయారు చేసిన సూప్.
Comments
Post a Comment