Skip to main content

Oman Food Journey

Salmon, Food, Healthy, Dinner, Meal
Oman, a nation on the Arabian Peninsula, has terrain encompassing desert, riverbed oases and long coastlines on the Persian (Arabian) Gulf, Arabian Sea and Gulf of Oman. Wahiba Sands is a region of dunes inhabited by Bedouins. The port capital, Muscat, is home to the massive, contemporary Sultan Qaboos Grand Mosque, and the old waterfront Muttrah quarter, with a labyrinthine souk and busy fish Market,

Oman is famous for fresh, sea air of breathing. Muscat is famous for dazzling souks and superb sea food do not miss the famous Omani sweets known as Omani Halva. Gum or Omani bread is not easily found outside Oman. But Oman terrain brings the biggest thrills.

Food is not expensive in Oman, in fact, it's very cheap! Even the smallest villages usually have a coffee shop. And in Oman a coffee shop means food. These little restaurants are mostly run by people from India, Bangladesh and Pakistan and sell delicious dosas, curries, biryani, rice and more.



-------------------------------------------------------------------------------------------------

Translation in Telugu
United Kingdom, Scotland, Auburn
అరేబియా ద్వీపకల్పంలోని ఒక దేశం ఒమన్, పెర్షియన్ (అరేబియా) గల్ఫ్, అరేబియా సముద్రం మరియు ఒమన్ గల్ఫ్‌లో ఎడారి, నదీతీర ఒయాసిస్ మరియు పొడవైన తీరప్రాంతాలను కలిగి ఉంది. వాహిబా సాండ్స్ అనేది బెడౌయిన్స్ నివసించే దిబ్బల ప్రాంతం. ఓడరేవు రాజధాని, మస్కట్, భారీ, సమకాలీన సుల్తాన్ కబూస్ గ్రాండ్ మసీదు మరియు పాత వాటర్ ఫ్రంట్ ముత్రా త్రైమాసికంలో, చిక్కైన సూక్ మరియు బిజీ ఫిష్ మార్కెట్,

ఒమన్ తాజా, సముద్రపు గాలికి ప్రసిద్ధి చెందింది. మస్కట్ మిరుమిట్లుగొలిపే సూక్‌లకు ప్రసిద్ధి చెందింది మరియు అద్భుతమైన సముద్ర ఆహారం ఒమానీ హల్వా అని పిలువబడే ప్రసిద్ధ ఒమనీ స్వీట్లను మిస్ చేయవద్దు. ఒమన్ వెలుపల గమ్ లేదా ఒమాని రొట్టె సులభంగా దొరకదు. కానీ ఒమన్ భూభాగం అతిపెద్ద పులకరింతలను తెస్తుంది.

ఒమన్లో ఆహారం ఖరీదైనది కాదు, నిజానికి ఇది చాలా చౌకగా ఉంది! చిన్న గ్రామాలలో కూడా సాధారణంగా కాఫీ షాప్ ఉంటుంది. మరియు ఒమన్లో కాఫీ షాప్ అంటే ఆహారం. ఈ చిన్న రెస్టారెంట్లు ఎక్కువగా భారతదేశం, బంగ్లాదేశ్ మరియు పాకిస్తాన్ ప్రజలు నడుపుతున్నాయి మరియు రుచికరమైన దోసలు, కూరలు, బిర్యానీ, బియ్యం మరియు మరెన్నో విక్రయిస్తాయి.








Comments

Popular posts from this blog

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...

Dagestan Food Journey

Dagestan, officially the Republic of Dagestan, is a federal subject of Russia, located in the North Caucasus region. Its capital and largest city is Makhachkala, centrally located on the Caspian Sea Dagestan is famous for its local dishes of: hinkal (a tasty pasta/dough-like entity served with garlic sauce and some kind of meat, usually young, boiled lamb), chudu (a quesadilla-like thin dough with special meats, cheeses or vegetables inside), and shashlik (roast shishkabab, usually lamb meat). The importance of khinkal in Dagestani culture should not be underestimated. As Zhanna Abueva says in her cookbook, Dagestani Cuisine which I am liberally paraphrasing throughout this introduction, “Khinkal is our everything. It is sacred, native and eternal, like the mountains of Dagestan, like an ancient dagger. […] It is not just a meal, but an occasion to communicate, moreover with absolute psychological relaxation.” Even Dagestani poets have dedicated their works to the humble khinkal...

Cyprus Food Journey in Russian

Кипр, официально Республика Кипр, является островной страной в Восточном Средиземноморье и третьим по величине и третьим по численности населения островом в Средиземноморье, расположен к югу от Турции, к западу от Сирии и Ливана, к северо-западу от Израиля, к северу от Египта и юго-востоку. Греции, Традиционные кипрские продукты включают сувлакию (мясные шашлыки на гриле), валхалию (жареная колбаса), афеллу (свинину, маринованную в кориандре), жареный сыр халлуми, оливки, питта, колокаси (корнеплоды), баранину, артишоки, нут и рагу из кролика (стифадо) Конечно, «сувла» - это то, что каждый назовет национальным блюдом - мясо ягненка или свинины (и даже курицы), приготовленное на вертеле, на углях под открытым небом. У нас также есть «шефталия», которая представляет собой фарш из свинины, завернутый в желудок ягненка, приготовленный на углях под открытым небом, который подается на кипрском питта-хлебе. Традиционный завтрак часто состоит из оливок, сочных помидоров и маленьких ...