Skip to main content

poland food journey

Tomatoes, Feta Cheese, Basil

Poland, officially the Republic of Poland, is a country located in Central Europe. It is divided into 16 administrative subdivisions, covering an area of 312,696 square kilometres, and has a largely temperate seasonal climate,warsaw capital,poland most beautyful country in the world,Poland Reavealed warsaw,poland best city krakow,10 best plasces to must vist in poland,

Eggs prepared many ways: scrambled with bits of sausage or bacon, hard- or soft-boiled, are common. Hot oatmeal (gorące płatki owsiane), muesli or breakfast cereal with milk (płatki śniadaniowe z mlekiem) are very common. Breakfast drinks include a somewhat coffee (kawa), tea (herbata), milk (mleko)

Bigos: Sauerkraut, fresh cabbage, onions and any variety of leftover meat.
Kasza gryczana: Buckwheat groats.
Kiełbasa: Polish sausage.
Kluski: Dumplings about the size of golf balls sometimes served on their own with cottage cheese or poppy seeds

Bigos stew is the national dish of Poland. It can be made with any kind of meat from pork to rabbit or venison, but should always have spicy Polish sausage

Polish tap water is officially regarded as safe for drinking, but as you will hardly ever see locals drinking from the tap, it's a good idea to follow suit and buy your water bottled – unless your living arrangements include a water filter. Most people boil ordinary tap water for tea and coffee






----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Translation in Telugu
Supreme Pizza, Sliced, Cheese, Italian
పోలాండ్, అధికారికంగా రిపబ్లిక్ ఆఫ్ పోలాండ్, మధ్య ఐరోపాలో ఉన్న దేశం. ఇది 16 పరిపాలనా ఉపవిభాగాలుగా విభజించబడింది, ఇది 312,696 చదరపు కిలోమీటర్ల విస్తీర్ణంలో ఉంది, మరియు ఎక్కువగా సమశీతోష్ణ కాలానుగుణ వాతావరణం, వార్సా రాజధాని, ప్రపంచంలోని అత్యంత అందమైన దేశం పోలాండ్, పోలాండ్ రివీల్డ్ వార్సా, పోలాండ్ ఉత్తమ నగర క్రాకో, తప్పక చూడవలసిన 10 ఉత్తమ స్థలాలు పోలాండ్ లో,


గుడ్లు అనేక మార్గాలను సిద్ధం చేశాయి: సాసేజ్ లేదా బేకన్ ముక్కలతో గిలకొట్టిన, కఠినమైన లేదా మృదువైన ఉడికించినవి సాధారణం. హాట్ వోట్మీల్ (గోరెస్ పాట్కి ఓవ్సియాన్), ముయెస్లీ లేదా పాలుతో అల్పాహారం తృణధాన్యాలు (పాట్కి śniadaniowe z mlekiem) చాలా సాధారణం. అల్పాహారం పానీయాలలో కాస్త కాఫీ (కవా), టీ (హెర్బాటా), పాలు (మ్లెకో) ఉన్నాయి

బిగోస్: సౌర్‌క్రాట్, తాజా క్యాబేజీ, ఉల్లిపాయలు మరియు మిగిలిపోయిన మాంసం.
కస్జా గ్రిక్జానా: బుక్వీట్ గ్రోట్స్.
కీబాసా: పోలిష్ సాసేజ్.
క్లస్కి: గోల్ఫ్ బంతుల పరిమాణం గురించి డంప్లింగ్స్ కొన్నిసార్లు కాటేజ్ చీజ్ లేదా గసగసాలతో తమ సొంతంగా వడ్డిస్తారు

పోలిష్ కుళాయి నీరు అధికారికంగా తాగడానికి సురక్షితమైనదిగా పరిగణించబడుతుంది, కాని స్థానికులు కుళాయి నుండి తాగడం మీరు చూడలేరు కాబట్టి, మీ జీవన ఏర్పాట్లలో నీటి వడపోత ఉంటే తప్ప, దానిని అనుసరించడం మరియు మీ నీటి బాటిల్‌ను కొనడం మంచిది. చాలా మంది టీ మరియు కాఫీ కోసం సాధారణ పంపు నీటిని ఉడకబెట్టారు







Comments

Popular posts from this blog

Dagestan Food Journey

Dagestan, officially the Republic of Dagestan, is a federal subject of Russia, located in the North Caucasus region. Its capital and largest city is Makhachkala, centrally located on the Caspian Sea Dagestan is famous for its local dishes of: hinkal (a tasty pasta/dough-like entity served with garlic sauce and some kind of meat, usually young, boiled lamb), chudu (a quesadilla-like thin dough with special meats, cheeses or vegetables inside), and shashlik (roast shishkabab, usually lamb meat). The importance of khinkal in Dagestani culture should not be underestimated. As Zhanna Abueva says in her cookbook, Dagestani Cuisine which I am liberally paraphrasing throughout this introduction, “Khinkal is our everything. It is sacred, native and eternal, like the mountains of Dagestan, like an ancient dagger. […] It is not just a meal, but an occasion to communicate, moreover with absolute psychological relaxation.” Even Dagestani poets have dedicated their works to the humble khinkal...

Dagestan Food Journey in Russian/German/Turkesh

Дагестан, официально Республика Дагестан, является федеральным субъектом России, расположенным в регионе Северного Кавказа. Столица и крупнейший город - Махачкала, расположенный в центре Каспийского моря. Дагестан славится своими местными блюдами: хинкал (вкусная паста / похожая на тесто сущность, подается с чесночным соусом и небольшим количеством мяса, обычно молодого, вареного ягненка), чуду (кесадилья, как тонкое тесто со специальным мясом, сырами или овощи внутри) и шашлык (жареный шишкабаб, обычно мясо ягненка). Значение хинкала в дагестанской культуре нельзя недооценивать. Как говорит Жанна Абуева в своей кулинарной книге «Дагестанская кухня», которую я свободно перефразирую в этом вступлении: «Хинкал - это наше все. Он священный, родной и вечный, как горы Дагестана, как древний кинжал. […] Это не просто еда, а повод для общения, причем с абсолютным психологическим расслаблением ». Даже дагестанские поэты посвятили свои произведения скромному хинкалу, как его сделали, как...

Austria Food Journey

Austria is a German-speaking country in Central Europe, characterized by mountain villages, baroque architecture, Imperial history and rugged Alpine terrain. Vienna, its Danube River capital, is home to the Schönbrunn and Hofburg palaces. It has counted Mozart, Strauss and Freud among its residents. The country’s other notable regions include the northern Bohemian Forest, Traunsee Lake and eastern hillside vineyards In fact, dishes heavily depending on meat make up typical Viennese cuisine: Wiener schnitzel (veal coated in breadcrumbs and fried), Tafelspitz (boiled beef), Beuschel (a ragout containing veal lungs and heart), and Selchfleisch (smoked meat) with sauerkraut and dumplings are typical of its cooking. The traditional Austrian breakfast comprises of: Semmeln (a type of breadroll; singular: Semmel); butter; coffee (not tea, although hotels these days almost always offer tea as well); muesli (often more than one kind); cold cuts (ham, sometimes smoked bacon called Speck ...