Skip to main content

Chechnya Food Journey

Cooked Crab on White Ceramic Palte

Chechnya, officially the Chechen Republic, is a federal subject of Russia. It is located in the North Caucasus, situated in the southernmost part of Eastern Europe, and within 100 kilometres of the Caspian Sea. The capital of the republic is the city of Grozny.

The basis of Chechen cuisine is: meat, leeks, cheese, pumpkin and corn. The main components of Chechen dishes include spicy seasonings, onion, wild garlic, pepper and thyme. Chechen cuisine is known for having rich dishes, and is also typically simple to prepare and easily digestible.

Chechen cuisine is simple and quick in preparing. Of course, this is due to the conditions of living of Chechen people. Vainakh (Chechens and Ingush) for the most part lived in the mountains and ate what they grew or produced in this area. That’s why the main ingredients in their dishes are lamb, poultry, cheese, curb, milk, flour, corn, pumpkin, wild garlic, nettle. In different combinations, steamed, boiled, marinated, dried or grilled – they make the basis of most of the Chechen dishes.



-----------------------------------------------------------

Translation in Telugu

Steamed Food With Leafs on Table
చెచెన్యా, అధికారికంగా చెచెన్ రిపబ్లిక్, రష్యా యొక్క సమాఖ్య విషయం. ఇది ఉత్తర కాకసస్‌లో ఉంది, తూర్పు ఐరోపా యొక్క దక్షిణ భాగంలో ఉంది మరియు కాస్పియన్ సముద్రానికి 100 కిలోమీటర్ల దూరంలో ఉంది. రిపబ్లిక్ రాజధాని గ్రోజ్నీ నగరం.

చెచెన్ వంటకాలకు ఆధారం: మాంసం, లీక్స్, జున్ను, గుమ్మడికాయ మరియు మొక్కజొన్న. చెచెన్ వంటలలో ప్రధాన భాగాలు మసాలా మసాలా, ఉల్లిపాయ, అడవి వెల్లుల్లి, మిరియాలు మరియు థైమ్. చెచెన్ వంటకాలు గొప్ప వంటకాలను కలిగి ఉండటానికి ప్రసిద్ది చెందాయి, మరియు సాధారణంగా తయారుచేయడం చాలా సులభం మరియు సులభంగా జీర్ణమవుతుంది.

చెచెన్ వంటకాలు సరళమైనవి మరియు త్వరగా తయారుచేస్తాయి. వాస్తవానికి, చెచెన్ ప్రజల జీవన పరిస్థితుల కారణంగా ఇది జరుగుతుంది. వైనాఖ్ (చెచెన్స్ మరియు ఇంగుష్) చాలావరకు పర్వతాలలో నివసించారు మరియు వారు ఈ ప్రాంతంలో పెరిగిన లేదా ఉత్పత్తి చేసిన వాటిని తిన్నారు. అందువల్ల వారి వంటలలో ప్రధాన పదార్థాలు గొర్రె, పౌల్ట్రీ, జున్ను, కాలిబాట, పాలు, పిండి, మొక్కజొన్న, గుమ్మడికాయ, అడవి వెల్లుల్లి, రేగుట. వేర్వేరు కాంబినేషన్లలో, ఆవిరితో, ఉడకబెట్టిన, మెరినేటెడ్, ఎండిన లేదా కాల్చినవి - అవి చాలా చెచెన్ వంటకాలకు ఆధారం.





Comments

Popular posts from this blog

Dagestan Food Journey

Dagestan, officially the Republic of Dagestan, is a federal subject of Russia, located in the North Caucasus region. Its capital and largest city is Makhachkala, centrally located on the Caspian Sea Dagestan is famous for its local dishes of: hinkal (a tasty pasta/dough-like entity served with garlic sauce and some kind of meat, usually young, boiled lamb), chudu (a quesadilla-like thin dough with special meats, cheeses or vegetables inside), and shashlik (roast shishkabab, usually lamb meat). The importance of khinkal in Dagestani culture should not be underestimated. As Zhanna Abueva says in her cookbook, Dagestani Cuisine which I am liberally paraphrasing throughout this introduction, “Khinkal is our everything. It is sacred, native and eternal, like the mountains of Dagestan, like an ancient dagger. […] It is not just a meal, but an occasion to communicate, moreover with absolute psychological relaxation.” Even Dagestani poets have dedicated their works to the humble khinkal...

Dagestan Food Journey in Russian/German/Turkesh

Дагестан, официально Республика Дагестан, является федеральным субъектом России, расположенным в регионе Северного Кавказа. Столица и крупнейший город - Махачкала, расположенный в центре Каспийского моря. Дагестан славится своими местными блюдами: хинкал (вкусная паста / похожая на тесто сущность, подается с чесночным соусом и небольшим количеством мяса, обычно молодого, вареного ягненка), чуду (кесадилья, как тонкое тесто со специальным мясом, сырами или овощи внутри) и шашлык (жареный шишкабаб, обычно мясо ягненка). Значение хинкала в дагестанской культуре нельзя недооценивать. Как говорит Жанна Абуева в своей кулинарной книге «Дагестанская кухня», которую я свободно перефразирую в этом вступлении: «Хинкал - это наше все. Он священный, родной и вечный, как горы Дагестана, как древний кинжал. […] Это не просто еда, а повод для общения, причем с абсолютным психологическим расслаблением ». Даже дагестанские поэты посвятили свои произведения скромному хинкалу, как его сделали, как...

Austria Food Journey

Austria is a German-speaking country in Central Europe, characterized by mountain villages, baroque architecture, Imperial history and rugged Alpine terrain. Vienna, its Danube River capital, is home to the Schönbrunn and Hofburg palaces. It has counted Mozart, Strauss and Freud among its residents. The country’s other notable regions include the northern Bohemian Forest, Traunsee Lake and eastern hillside vineyards In fact, dishes heavily depending on meat make up typical Viennese cuisine: Wiener schnitzel (veal coated in breadcrumbs and fried), Tafelspitz (boiled beef), Beuschel (a ragout containing veal lungs and heart), and Selchfleisch (smoked meat) with sauerkraut and dumplings are typical of its cooking. The traditional Austrian breakfast comprises of: Semmeln (a type of breadroll; singular: Semmel); butter; coffee (not tea, although hotels these days almost always offer tea as well); muesli (often more than one kind); cold cuts (ham, sometimes smoked bacon called Speck ...