Skip to main content

Chechnya Food Journey

Cooked Crab on White Ceramic Palte

Chechnya, officially the Chechen Republic, is a federal subject of Russia. It is located in the North Caucasus, situated in the southernmost part of Eastern Europe, and within 100 kilometres of the Caspian Sea. The capital of the republic is the city of Grozny.

The basis of Chechen cuisine is: meat, leeks, cheese, pumpkin and corn. The main components of Chechen dishes include spicy seasonings, onion, wild garlic, pepper and thyme. Chechen cuisine is known for having rich dishes, and is also typically simple to prepare and easily digestible.

Chechen cuisine is simple and quick in preparing. Of course, this is due to the conditions of living of Chechen people. Vainakh (Chechens and Ingush) for the most part lived in the mountains and ate what they grew or produced in this area. That’s why the main ingredients in their dishes are lamb, poultry, cheese, curb, milk, flour, corn, pumpkin, wild garlic, nettle. In different combinations, steamed, boiled, marinated, dried or grilled – they make the basis of most of the Chechen dishes.



-----------------------------------------------------------

Translation in Telugu

Steamed Food With Leafs on Table
చెచెన్యా, అధికారికంగా చెచెన్ రిపబ్లిక్, రష్యా యొక్క సమాఖ్య విషయం. ఇది ఉత్తర కాకసస్‌లో ఉంది, తూర్పు ఐరోపా యొక్క దక్షిణ భాగంలో ఉంది మరియు కాస్పియన్ సముద్రానికి 100 కిలోమీటర్ల దూరంలో ఉంది. రిపబ్లిక్ రాజధాని గ్రోజ్నీ నగరం.

చెచెన్ వంటకాలకు ఆధారం: మాంసం, లీక్స్, జున్ను, గుమ్మడికాయ మరియు మొక్కజొన్న. చెచెన్ వంటలలో ప్రధాన భాగాలు మసాలా మసాలా, ఉల్లిపాయ, అడవి వెల్లుల్లి, మిరియాలు మరియు థైమ్. చెచెన్ వంటకాలు గొప్ప వంటకాలను కలిగి ఉండటానికి ప్రసిద్ది చెందాయి, మరియు సాధారణంగా తయారుచేయడం చాలా సులభం మరియు సులభంగా జీర్ణమవుతుంది.

చెచెన్ వంటకాలు సరళమైనవి మరియు త్వరగా తయారుచేస్తాయి. వాస్తవానికి, చెచెన్ ప్రజల జీవన పరిస్థితుల కారణంగా ఇది జరుగుతుంది. వైనాఖ్ (చెచెన్స్ మరియు ఇంగుష్) చాలావరకు పర్వతాలలో నివసించారు మరియు వారు ఈ ప్రాంతంలో పెరిగిన లేదా ఉత్పత్తి చేసిన వాటిని తిన్నారు. అందువల్ల వారి వంటలలో ప్రధాన పదార్థాలు గొర్రె, పౌల్ట్రీ, జున్ను, కాలిబాట, పాలు, పిండి, మొక్కజొన్న, గుమ్మడికాయ, అడవి వెల్లుల్లి, రేగుట. వేర్వేరు కాంబినేషన్లలో, ఆవిరితో, ఉడకబెట్టిన, మెరినేటెడ్, ఎండిన లేదా కాల్చినవి - అవి చాలా చెచెన్ వంటకాలకు ఆధారం.





Comments

Popular posts from this blog

Brunei Food Journey

Brunei is a tiny nation on the island of Borneo, in 2 distinct sections surrounded by Malaysia and the South China Sea. It's known for its beaches and biodiverse rainforest, much of it protected within reserves. The capital, Bandar Seri Begawan, is home to the opulent Jame’Asr Hassanil Bolkiah mosque and its 29 golden domes. The capital's massive Istana Nurul Iman palace is the residence of Brunei’s ruling sultan Some Facts About Sultan Of Brunei Hassanal Bolkiah Brunei King LifeStyle Dishes from Brunei are often spicy, and are commonly eaten with either rice or noodles. Beef rendang, nasi lemak and puteri nanas, are popular foods in Brunei. Brunei's proud national dish. Derived from the interior trunk of the sago palm tree, ambuyat consists of a mix of starchy, solid whites (similar to tapioca starch) and water. Served sticky with a dip called cacah (usually sour and spicy), ambuyat is completely edible without chewing it Brunei is famous in southeast Asia for its

Romania Food Journey

Romania is a southeastern European country known for the forested region of Transylvania, ringed by the Carpathian Mountains. Its preserved medieval towns include Sighişoara, and there are many fortified churches and castles, notably clifftop Bran Castle, long associated with the Dracula legend. Bucharest, the country’s capital, is the site of the gigantic, Communist-era Palatul Parlamentului government building, romania world most beautiful country, While Romania is better known internationally for Dracula, Transylvania, and Nadia Comaneci, its lesser- known cuisine is something well worth exploring. Traditional Romanian recipes bring together a mix of ingredients and are heavily influenced by Balkan, Turkish, Serbian, German, and Hungarian cuisines. Due to this enriched experience, Romanian food is varied, filling, and very savory. Sarmale (Cabbage Rolls) ... Mămăligă (Polenta) ... Mici (Grilled Minced Meat Rolls) ... Ciorbă de burtă (Beef Tripe Soup) ... Pomana Porcului (

Kazakhstan country and food journey

Today we will try fly most interesting country of Kazakhstan, and its a Central Asian country and former Soviet republic, extends from the Caspian Sea in the west to the Altai Mountains at its eastern border with China and Russia. Its largest metropolis, Almaty, is a long-standing trading hub whose landmarks include Ascension Cathedral, a tsarist-era Russian Orthodox church, and the Central State Museum of Kazakhstan, displaying thousands of Kazakh artifacts,Capital Nur-Sultan formerly named Astana, The most popular  Kazakh  dish is 'besbarmak'. It is the main dish of the national  cuisine  and is translated as 'five fingers', and because the dish is eaten with hands. Classic recipe of Besbarmak is usually boiling a broth with several types of meat (horse meat, lamb, beef and camel meat) and rectangle-shaped past Area: 2.725 million km²,Population: 18.04 million (2017) World Bank,Currency: Kazakhstani tenge,Official languages: Kazakh, Russian,In addition we will