Skip to main content

Chechnya Food Journey

Cooked Crab on White Ceramic Palte

Chechnya, officially the Chechen Republic, is a federal subject of Russia. It is located in the North Caucasus, situated in the southernmost part of Eastern Europe, and within 100 kilometres of the Caspian Sea. The capital of the republic is the city of Grozny.

The basis of Chechen cuisine is: meat, leeks, cheese, pumpkin and corn. The main components of Chechen dishes include spicy seasonings, onion, wild garlic, pepper and thyme. Chechen cuisine is known for having rich dishes, and is also typically simple to prepare and easily digestible.

Chechen cuisine is simple and quick in preparing. Of course, this is due to the conditions of living of Chechen people. Vainakh (Chechens and Ingush) for the most part lived in the mountains and ate what they grew or produced in this area. That’s why the main ingredients in their dishes are lamb, poultry, cheese, curb, milk, flour, corn, pumpkin, wild garlic, nettle. In different combinations, steamed, boiled, marinated, dried or grilled – they make the basis of most of the Chechen dishes.



-----------------------------------------------------------

Translation in Telugu

Steamed Food With Leafs on Table
చెచెన్యా, అధికారికంగా చెచెన్ రిపబ్లిక్, రష్యా యొక్క సమాఖ్య విషయం. ఇది ఉత్తర కాకసస్‌లో ఉంది, తూర్పు ఐరోపా యొక్క దక్షిణ భాగంలో ఉంది మరియు కాస్పియన్ సముద్రానికి 100 కిలోమీటర్ల దూరంలో ఉంది. రిపబ్లిక్ రాజధాని గ్రోజ్నీ నగరం.

చెచెన్ వంటకాలకు ఆధారం: మాంసం, లీక్స్, జున్ను, గుమ్మడికాయ మరియు మొక్కజొన్న. చెచెన్ వంటలలో ప్రధాన భాగాలు మసాలా మసాలా, ఉల్లిపాయ, అడవి వెల్లుల్లి, మిరియాలు మరియు థైమ్. చెచెన్ వంటకాలు గొప్ప వంటకాలను కలిగి ఉండటానికి ప్రసిద్ది చెందాయి, మరియు సాధారణంగా తయారుచేయడం చాలా సులభం మరియు సులభంగా జీర్ణమవుతుంది.

చెచెన్ వంటకాలు సరళమైనవి మరియు త్వరగా తయారుచేస్తాయి. వాస్తవానికి, చెచెన్ ప్రజల జీవన పరిస్థితుల కారణంగా ఇది జరుగుతుంది. వైనాఖ్ (చెచెన్స్ మరియు ఇంగుష్) చాలావరకు పర్వతాలలో నివసించారు మరియు వారు ఈ ప్రాంతంలో పెరిగిన లేదా ఉత్పత్తి చేసిన వాటిని తిన్నారు. అందువల్ల వారి వంటలలో ప్రధాన పదార్థాలు గొర్రె, పౌల్ట్రీ, జున్ను, కాలిబాట, పాలు, పిండి, మొక్కజొన్న, గుమ్మడికాయ, అడవి వెల్లుల్లి, రేగుట. వేర్వేరు కాంబినేషన్లలో, ఆవిరితో, ఉడకబెట్టిన, మెరినేటెడ్, ఎండిన లేదా కాల్చినవి - అవి చాలా చెచెన్ వంటకాలకు ఆధారం.





Comments

Popular posts from this blog

Brunei Food Journey

Brunei is a tiny nation on the island of Borneo, in 2 distinct sections surrounded by Malaysia and the South China Sea. It's known for its beaches and biodiverse rainforest, much of it protected within reserves. The capital, Bandar Seri Begawan, is home to the opulent Jame’Asr Hassanil Bolkiah mosque and its 29 golden domes. The capital's massive Istana Nurul Iman palace is the residence of Brunei’s ruling sultan Some Facts About Sultan Of Brunei Hassanal Bolkiah Brunei King LifeStyle Dishes from Brunei are often spicy, and are commonly eaten with either rice or noodles. Beef rendang, nasi lemak and puteri nanas, are popular foods in Brunei. Brunei's proud national dish. Derived from the interior trunk of the sago palm tree, ambuyat consists of a mix of starchy, solid whites (similar to tapioca starch) and water. Served sticky with a dip called cacah (usually sour and spicy), ambuyat is completely edible without chewing it Brunei is famous in southeast Asia for its...

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...

Cyprus Food Journey in Russian

Кипр, официально Республика Кипр, является островной страной в Восточном Средиземноморье и третьим по величине и третьим по численности населения островом в Средиземноморье, расположен к югу от Турции, к западу от Сирии и Ливана, к северо-западу от Израиля, к северу от Египта и юго-востоку. Греции, Традиционные кипрские продукты включают сувлакию (мясные шашлыки на гриле), валхалию (жареная колбаса), афеллу (свинину, маринованную в кориандре), жареный сыр халлуми, оливки, питта, колокаси (корнеплоды), баранину, артишоки, нут и рагу из кролика (стифадо) Конечно, «сувла» - это то, что каждый назовет национальным блюдом - мясо ягненка или свинины (и даже курицы), приготовленное на вертеле, на углях под открытым небом. У нас также есть «шефталия», которая представляет собой фарш из свинины, завернутый в желудок ягненка, приготовленный на углях под открытым небом, который подается на кипрском питта-хлебе. Традиционный завтрак часто состоит из оливок, сочных помидоров и маленьких ...