Skip to main content

Turkmenistan Food Journey

Turkmenistan is a country in Central Asia bordered by the Caspian Sea and largely covered by the Karakum Desert. It’s known for archaeological ruins including those at Nisa and Merv, major stops along the ancient trade route the Silk Road. Ashgabat, the capital,Turkmenistan most beautiful country,


The most popular dish in Turkmenistan is pilav. It is cooked from lamb, carrots, rice and onions. Shurpa is another widespread dish - mutton broth with potatoes and tomatoes. Turkmen have a special attitude toward bread.
Palov (plov) is the most widespread and favorite dish of Uzbekistan. It is cooked during both weekdays and holidays. The main ingredients of Plov are rice, fat (oil), onions and carrots, as Plov can be cooked without meat as well.
The cuisine of the Bukharian Jews is not known for robust seasoning and is instead known for subtle flavors developed with herbs, onion, garlic, peppers and many vegetables. ... The national Bukharian dish is Plov, which is a type of chicken and rice pilaf


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Translation in Telugu

తుర్క్మెనిస్తాన్ మధ్య ఆసియాలో కాస్పియన్ సముద్ర సరిహద్దులో ఉంది మరియు ఎక్కువగా కరాకుమ్ ఎడారి పరిధిలో ఉంది. ఇది నిసా మరియు మెర్వ్ వద్ద ఉన్న పురావస్తు శిధిలాలకు ప్రసిద్ది చెందింది, పురాతన వాణిజ్య మార్గంలో సిల్క్ రోడ్ వెంట ప్రధాన స్టాప్‌లు ఉన్నాయి. అష్గాబాట్, రాజధాని, తుర్క్మెనిస్తాన్ అత్యంత అందమైన దేశం,
తుర్క్మెనిస్తాన్లో అత్యంత ప్రాచుర్యం పొందిన వంటకం పిలావ్. ఇది గొర్రె, క్యారెట్లు, బియ్యం మరియు ఉల్లిపాయల నుండి వండుతారు. షుర్పా మరొక విస్తృతమైన వంటకం - బంగాళాదుంపలు మరియు టమోటాలతో మటన్ ఉడకబెట్టిన పులుసు. తుర్క్మెన్ రొట్టె పట్ల ప్రత్యేక వైఖరిని కలిగి ఉన్నారు.
పలోవ్ (ప్లోవ్) ఉజ్బెకిస్తాన్ యొక్క అత్యంత విస్తృతమైన మరియు ఇష్టమైన వంటకం. ఇది వారాంతపు రోజులు మరియు సెలవులు రెండింటిలోనూ వండుతారు. ప్లోవ్ యొక్క ప్రధాన పదార్థాలు బియ్యం, కొవ్వు (నూనె), ఉల్లిపాయలు మరియు క్యారెట్లు, ఎందుకంటే ప్లోవ్ మాంసం లేకుండా ఉడికించాలి.
బుఖారియన్ యూదుల వంటకాలు బలమైన మసాలా కోసం ప్రసిద్ది చెందలేదు మరియు బదులుగా మూలికలు, ఉల్లిపాయ, వెల్లుల్లి, మిరియాలు మరియు అనేక కూరగాయలతో అభివృద్ధి చేసిన సూక్ష్మ రుచులకు ప్రసిద్ది చెందింది. ... జాతీయ బుఖారియన్ వంటకం ప్లోవ్, ఇది ఒక రకమైన చికెన్ మరియు రైస్ పిలాఫ్


Comments

Popular posts from this blog

Brunei Food Journey

Brunei is a tiny nation on the island of Borneo, in 2 distinct sections surrounded by Malaysia and the South China Sea. It's known for its beaches and biodiverse rainforest, much of it protected within reserves. The capital, Bandar Seri Begawan, is home to the opulent Jame’Asr Hassanil Bolkiah mosque and its 29 golden domes. The capital's massive Istana Nurul Iman palace is the residence of Brunei’s ruling sultan Some Facts About Sultan Of Brunei Hassanal Bolkiah Brunei King LifeStyle Dishes from Brunei are often spicy, and are commonly eaten with either rice or noodles. Beef rendang, nasi lemak and puteri nanas, are popular foods in Brunei. Brunei's proud national dish. Derived from the interior trunk of the sago palm tree, ambuyat consists of a mix of starchy, solid whites (similar to tapioca starch) and water. Served sticky with a dip called cacah (usually sour and spicy), ambuyat is completely edible without chewing it Brunei is famous in southeast Asia for its...

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...

Cyprus Food Journey in Russian

Кипр, официально Республика Кипр, является островной страной в Восточном Средиземноморье и третьим по величине и третьим по численности населения островом в Средиземноморье, расположен к югу от Турции, к западу от Сирии и Ливана, к северо-западу от Израиля, к северу от Египта и юго-востоку. Греции, Традиционные кипрские продукты включают сувлакию (мясные шашлыки на гриле), валхалию (жареная колбаса), афеллу (свинину, маринованную в кориандре), жареный сыр халлуми, оливки, питта, колокаси (корнеплоды), баранину, артишоки, нут и рагу из кролика (стифадо) Конечно, «сувла» - это то, что каждый назовет национальным блюдом - мясо ягненка или свинины (и даже курицы), приготовленное на вертеле, на углях под открытым небом. У нас также есть «шефталия», которая представляет собой фарш из свинины, завернутый в желудок ягненка, приготовленный на углях под открытым небом, который подается на кипрском питта-хлебе. Традиционный завтрак часто состоит из оливок, сочных помидоров и маленьких ...