Skip to main content

Turkmenistan Food Journey

Turkmenistan is a country in Central Asia bordered by the Caspian Sea and largely covered by the Karakum Desert. It’s known for archaeological ruins including those at Nisa and Merv, major stops along the ancient trade route the Silk Road. Ashgabat, the capital,Turkmenistan most beautiful country,


The most popular dish in Turkmenistan is pilav. It is cooked from lamb, carrots, rice and onions. Shurpa is another widespread dish - mutton broth with potatoes and tomatoes. Turkmen have a special attitude toward bread.
Palov (plov) is the most widespread and favorite dish of Uzbekistan. It is cooked during both weekdays and holidays. The main ingredients of Plov are rice, fat (oil), onions and carrots, as Plov can be cooked without meat as well.
The cuisine of the Bukharian Jews is not known for robust seasoning and is instead known for subtle flavors developed with herbs, onion, garlic, peppers and many vegetables. ... The national Bukharian dish is Plov, which is a type of chicken and rice pilaf


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Translation in Telugu

తుర్క్మెనిస్తాన్ మధ్య ఆసియాలో కాస్పియన్ సముద్ర సరిహద్దులో ఉంది మరియు ఎక్కువగా కరాకుమ్ ఎడారి పరిధిలో ఉంది. ఇది నిసా మరియు మెర్వ్ వద్ద ఉన్న పురావస్తు శిధిలాలకు ప్రసిద్ది చెందింది, పురాతన వాణిజ్య మార్గంలో సిల్క్ రోడ్ వెంట ప్రధాన స్టాప్‌లు ఉన్నాయి. అష్గాబాట్, రాజధాని, తుర్క్మెనిస్తాన్ అత్యంత అందమైన దేశం,
తుర్క్మెనిస్తాన్లో అత్యంత ప్రాచుర్యం పొందిన వంటకం పిలావ్. ఇది గొర్రె, క్యారెట్లు, బియ్యం మరియు ఉల్లిపాయల నుండి వండుతారు. షుర్పా మరొక విస్తృతమైన వంటకం - బంగాళాదుంపలు మరియు టమోటాలతో మటన్ ఉడకబెట్టిన పులుసు. తుర్క్మెన్ రొట్టె పట్ల ప్రత్యేక వైఖరిని కలిగి ఉన్నారు.
పలోవ్ (ప్లోవ్) ఉజ్బెకిస్తాన్ యొక్క అత్యంత విస్తృతమైన మరియు ఇష్టమైన వంటకం. ఇది వారాంతపు రోజులు మరియు సెలవులు రెండింటిలోనూ వండుతారు. ప్లోవ్ యొక్క ప్రధాన పదార్థాలు బియ్యం, కొవ్వు (నూనె), ఉల్లిపాయలు మరియు క్యారెట్లు, ఎందుకంటే ప్లోవ్ మాంసం లేకుండా ఉడికించాలి.
బుఖారియన్ యూదుల వంటకాలు బలమైన మసాలా కోసం ప్రసిద్ది చెందలేదు మరియు బదులుగా మూలికలు, ఉల్లిపాయ, వెల్లుల్లి, మిరియాలు మరియు అనేక కూరగాయలతో అభివృద్ధి చేసిన సూక్ష్మ రుచులకు ప్రసిద్ది చెందింది. ... జాతీయ బుఖారియన్ వంటకం ప్లోవ్, ఇది ఒక రకమైన చికెన్ మరియు రైస్ పిలాఫ్


Comments

Popular posts from this blog

Brunei Food Journey

Brunei is a tiny nation on the island of Borneo, in 2 distinct sections surrounded by Malaysia and the South China Sea. It's known for its beaches and biodiverse rainforest, much of it protected within reserves. The capital, Bandar Seri Begawan, is home to the opulent Jame’Asr Hassanil Bolkiah mosque and its 29 golden domes. The capital's massive Istana Nurul Iman palace is the residence of Brunei’s ruling sultan Some Facts About Sultan Of Brunei Hassanal Bolkiah Brunei King LifeStyle Dishes from Brunei are often spicy, and are commonly eaten with either rice or noodles. Beef rendang, nasi lemak and puteri nanas, are popular foods in Brunei. Brunei's proud national dish. Derived from the interior trunk of the sago palm tree, ambuyat consists of a mix of starchy, solid whites (similar to tapioca starch) and water. Served sticky with a dip called cacah (usually sour and spicy), ambuyat is completely edible without chewing it Brunei is famous in southeast Asia for its...

Mongolia Food Journey

Mongolia, a nation bordered by China and Russia, is known for vast, rugged expanses and nomadic culture. Its capital, Ulaanbaatar, centers around Chinggis Khaan (Genghis Khan) Square, named for the notorious founder of the 13th- and 14th-century Mongol Empire. Also in Ulaanbaatar are the National Museum of Mongolia, displaying historic and ethnographic artifacts, and the restored 1830 Gandantegchinlen Monastery. The national capital, Ulaanbaatar,Mongolia World Most Beautiful Country the Mongol warrior would typically pack dried meat some cheese. and fermented milk alcohol in addition to this he might pack a bag of onions meat and rice that would be placed under the saddle. and would be slowly cooked by the friction of his body. and the horses turning it into a stew like substance. Some Mongolians operate illegal meat and leather trade. Dog meat is said to have a special healing effect, and it is often used in the treatment of lung diseases. Chinese and Koreans who live in Mongo...

Uruguay Food Journey

Uruguay is a South American country known for its verdant interior and beach-lined coast. The capital, Montevideo, revolves around Plaza Independencia, once home to a Spanish citadel. It leads to Ciudad Vieja (Old City), with art deco buildings, colonial homes and Mercado del Puerto, an old port market with many steakhouses. La Rambla, a waterfront promenade, passes fish stalls, piers and parks A typical breakfast is a café con leche accompanied with a couple of bizcochos (sweet or savoury pastries) or a sandwich caliente (toasted ham and cheese -or tomato and cheese- sandwich Mate is a traditional drink in some countries in South America, especially in Argentina, Paraguay, Uruguay, Chile, and Brazil. The drink, which contains mateine (an analog of caffeine), is made by an infusion of dried leaves of yerba mate (Ilex paraguariensis). -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Translation in Te...