Skip to main content

Cyprus Food Journey in Russian

Sliced Fruits on Tray

Кипр, официально Республика Кипр, является островной страной в Восточном Средиземноморье и третьим по величине и третьим по численности населения островом в Средиземноморье, расположен к югу от Турции, к западу от Сирии и Ливана, к северо-западу от Израиля, к северу от Египта и юго-востоку. Греции,

Традиционные кипрские продукты включают сувлакию (мясные шашлыки на гриле), валхалию (жареная колбаса), афеллу (свинину, маринованную в кориандре), жареный сыр халлуми, оливки, питта, колокаси (корнеплоды), баранину, артишоки, нут и рагу из кролика (стифадо)


Конечно, «сувла» - это то, что каждый назовет национальным блюдом - мясо ягненка или свинины (и даже курицы), приготовленное на вертеле, на углях под открытым небом. У нас также есть «шефталия», которая представляет собой фарш из свинины, завернутый в желудок ягненка, приготовленный на углях под открытым небом, который подается на кипрском питта-хлебе.


Традиционный завтрак часто состоит из оливок, сочных помидоров и маленьких огурцов, жареного / жареного халлуми, яиц и лунцы (кипрского бекона / колбасы) и часто со свежим хрустящим кунжутным хлебом. Анари (мягкий белый сыр Кипра) или йогурт со свежими фруктами, сбрызнутыми медом, также очень популярны.


------------------------------------------------------------

Translation in  German
Vegetable Lot

Zypern, offiziell die Republik Zypern, ist ein Inselland im östlichen Mittelmeerraum und die drittgrößte und drittgrößte Insel im Mittelmeerraum. Es liegt südlich der Türkei, westlich von Syrien und Libanon, nordwestlich von Israel, nördlich von Ägypten und südöstlich von Griechenland,

Zu den traditionellen zypriotischen Lebensmitteln gehören Souvlakia (gegrillte Fleischspiesse), Shaftalia (gegrillte Wurst), Afella (in Koriander mariniertes Schweinefleisch), gebratener Halloumi-Käse, Oliven, Pitta-Brot, Kolokasi (Wurzelgemüse), Lamm, Artischocken, Kichererbsen und Kanincheneintopf (Stifado)


Natürlich ist „Souvla“ das, was jeder als Nationalgericht bezeichnen wird, bei dem es sich um Lamm- oder Schweinefleisch (und sogar Hühnchenfleisch) handelt, das am Spieß über Holzkohle unter freiem Himmel gekocht wird. Wir haben auch "Sheftalia", ein gehacktes Schweinefleisch, das in Lammmagen gewickelt ist, über Holzkohle unter freiem Himmel gekocht und in Zypern-Pitta-Brot serviert wird.


Ein traditionelles Frühstück besteht oft aus Oliven, saftigen Tomaten und Babygurken, gebratenem / gegrilltem Halloumi, Eiern und Luntza (zypriotischer Speck / Wurst) und oft mit frischem knusprigem Sesambrot. Sehr beliebt sind auch Anari (weicher weißer Käse aus Zypern) oder Joghurt mit frischen Früchten, die mit Honig beträufelt sind.


----------------------------------------------------------------

Translation in Japanese
Shallow Focus Photography of Meat Dish and Leaves


キプロスは、正式にはキプロス共和国であり、地中海東部の島国であり、トルコで南、シリアとレバノンの西、イスラエルの北西、エジプトの北、南東に位置する、地中海で3番目に大きい人口の多い島です。ギリシャの

キプロスの伝統的な食べ物には、スブラキア(肉のケバブのグリル)、シャフトリア(ソーセージのグリル)、アフェラ(コリアンダーでマリネした豚肉)、ハルーミチーズのフライ、オリーブ、ピッタブレッド、コロカシ(根菜)、子羊、アーティチョーク、ひよこ豆、ウサギのシチュー(スティファド)などがあります。


もちろん、「スブラ」は、誰もが国の料理と名付けるものです。これは、ラムまたはポーク(さらにはチキン)の肉を野外炭で串で調理したものです。ラムの胃に豚肉をひき肉で包み、露天炭で調理した「シェフタリア」もあり、キプロスのピタパンでお召し上がりいただけます。


伝統的な朝食は、多くの場合、オリーブ、ジューシーなトマト、ベビーキュウリ、揚げ物/焼きハルーミ、卵、ルンツァ(キプロスベーコン/ソーセージ)で構成され、新鮮なゴマの皮で覆われたパンがよく含まれます。アナリ(キプロスの柔らかな白いチーズ)や、蜂蜜をまぶした新鮮なフルーツとヨーグルトも非常に人気があります。


Comments

Popular posts from this blog

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...

Dagestan Food Journey

Dagestan, officially the Republic of Dagestan, is a federal subject of Russia, located in the North Caucasus region. Its capital and largest city is Makhachkala, centrally located on the Caspian Sea Dagestan is famous for its local dishes of: hinkal (a tasty pasta/dough-like entity served with garlic sauce and some kind of meat, usually young, boiled lamb), chudu (a quesadilla-like thin dough with special meats, cheeses or vegetables inside), and shashlik (roast shishkabab, usually lamb meat). The importance of khinkal in Dagestani culture should not be underestimated. As Zhanna Abueva says in her cookbook, Dagestani Cuisine which I am liberally paraphrasing throughout this introduction, “Khinkal is our everything. It is sacred, native and eternal, like the mountains of Dagestan, like an ancient dagger. […] It is not just a meal, but an occasion to communicate, moreover with absolute psychological relaxation.” Even Dagestani poets have dedicated their works to the humble khinkal...