Skip to main content

Croatia food journey

White and Brown Cooked Dish on White Ceramic Bowls

Croatia is an Eastern European country with a long coastline on the Adriatic Sea. Encompassing more than a thousand islands, it's also crossed by the Dinaric Alps. Its inland capital, Zagreb, is distinguished by its medieval Gornji Grad (Upper Town) and diverse museums. The major coastal city Dubrovnik has massive 16th-century walls encircling an Old Town with Gothic and Renaissance buildings

Though I love Croatia, I am of the opinon that the food is not that great. Meat cooked under the iron bell is one of the best things they do and the grilled fish is good, but very expensive. ... For a more upscale fish meal, try Proto. Another good somewhat upscale restaurant just outside the Old Town is called Sesame.

A 'traditional' breakfast in continental Croatia would typically consist of polenta and cornbread with lard and a sprinkling of paprika and a strong coffee. With time eggs started to get introduced and have become part of the breakfast staple as well as cold cuts and pickles.


-------------------------------------------------------

Translation in Telugu



క్రొయేషియా తూర్పు యూరోపియన్ దేశం, అడ్రియాటిక్ సముద్రంలో పొడవైన తీరప్రాంతం ఉంది. వెయ్యికి పైగా ద్వీపాలను కలిగి ఉంది, ఇది డైనరిక్ ఆల్ప్స్ కూడా దాటింది. దాని లోతట్టు రాజధాని జాగ్రెబ్, దాని మధ్యయుగ గోర్న్జీ గ్రాడ్ (అప్పర్ టౌన్) మరియు విభిన్న మ్యూజియంల ద్వారా వేరు చేయబడింది. ప్రధాన తీర నగరమైన డుబ్రోవ్నిక్ 16 వ శతాబ్దపు భారీ గోడలను ఓల్డ్ టౌన్ చుట్టూ గోతిక్ మరియు పునరుజ్జీవన భవనాలతో చుట్టుముట్టింది.


నేను క్రొయేషియాను ప్రేమిస్తున్నప్పటికీ, ఆహారం అంత గొప్పది కాదని నేను అభిప్రాయపడ్డాను. ఐరన్ బెల్ కింద వండిన మాంసం వారు చేసే ఉత్తమమైన వాటిలో ఒకటి మరియు కాల్చిన చేప మంచిది, కానీ చాలా ఖరీదైనది. ... మరింత ఉన్నత స్థాయి చేపల భోజనం కోసం, ప్రోటోని ప్రయత్నించండి. ఓల్డ్ టౌన్ వెలుపల కొంచెం మంచి ఉన్నతస్థాయి రెస్టారెంట్‌ను సెసేమ్ అంటారు.


కాంటినెంటల్ క్రొయేషియాలో ఒక 'సాంప్రదాయ' అల్పాహారం సాధారణంగా పందికొవ్వుతో పోలెంటా మరియు కార్న్‌బ్రెడ్ మరియు మిరపకాయ చిలకరించడం మరియు బలమైన కాఫీని కలిగి ఉంటుంది. సమయంతో గుడ్లు ప్రవేశపెట్టడం ప్రారంభించాయి మరియు అల్పాహారం ప్రధానమైనవి మరియు కోల్డ్ కట్స్ మరియు les రగాయలలో భాగంగా మారాయి.

Close-Up Photo of a Cheese Burger

------------------------------------------------------

Translation in German
Top View Photo of Food Dessert

Kroatien ist ein osteuropäisches Land mit einer langen Küste an der Adria. Es umfasst mehr als tausend Inseln und wird auch von den Dinarischen Alpen durchquert. Die Landeshauptstadt Zagreb zeichnet sich durch ihren mittelalterlichen Gornji Grad (Oberstadt) und verschiedene Museen aus. Die große Küstenstadt Dubrovnik hat massive Mauern aus dem 16. Jahrhundert, die eine Altstadt mit gotischen und Renaissancegebäuden umgeben.

Obwohl ich Kroatien liebe, bin ich der Meinung, dass das Essen nicht so toll ist. Fleisch, das unter der Eisenglocke gekocht wird, ist eines der besten Dinge, die sie tun, und der gegrillte Fisch ist gut, aber sehr teuer. ... Für ein gehobeneres Fischmehl probieren Sie Proto. Ein weiteres gutes, etwas gehobenes Restaurant außerhalb der Altstadt heißt Sesam.

Ein "traditionelles" Frühstück in Kontinental-Kroatien besteht normalerweise aus Polenta und Maisbrot mit Schmalz und einer Prise Paprika und einem starken Kaffee. Mit der Zeit wurden Eier eingeführt und gehören zum Grundnahrungsmittel des Frühstücks sowie zu Aufschnitt und Gurken.


Comments

Popular posts from this blog

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...

Dagestan Food Journey

Dagestan, officially the Republic of Dagestan, is a federal subject of Russia, located in the North Caucasus region. Its capital and largest city is Makhachkala, centrally located on the Caspian Sea Dagestan is famous for its local dishes of: hinkal (a tasty pasta/dough-like entity served with garlic sauce and some kind of meat, usually young, boiled lamb), chudu (a quesadilla-like thin dough with special meats, cheeses or vegetables inside), and shashlik (roast shishkabab, usually lamb meat). The importance of khinkal in Dagestani culture should not be underestimated. As Zhanna Abueva says in her cookbook, Dagestani Cuisine which I am liberally paraphrasing throughout this introduction, “Khinkal is our everything. It is sacred, native and eternal, like the mountains of Dagestan, like an ancient dagger. […] It is not just a meal, but an occasion to communicate, moreover with absolute psychological relaxation.” Even Dagestani poets have dedicated their works to the humble khinkal...

Cyprus Food Journey in Russian

Кипр, официально Республика Кипр, является островной страной в Восточном Средиземноморье и третьим по величине и третьим по численности населения островом в Средиземноморье, расположен к югу от Турции, к западу от Сирии и Ливана, к северо-западу от Израиля, к северу от Египта и юго-востоку. Греции, Традиционные кипрские продукты включают сувлакию (мясные шашлыки на гриле), валхалию (жареная колбаса), афеллу (свинину, маринованную в кориандре), жареный сыр халлуми, оливки, питта, колокаси (корнеплоды), баранину, артишоки, нут и рагу из кролика (стифадо) Конечно, «сувла» - это то, что каждый назовет национальным блюдом - мясо ягненка или свинины (и даже курицы), приготовленное на вертеле, на углях под открытым небом. У нас также есть «шефталия», которая представляет собой фарш из свинины, завернутый в желудок ягненка, приготовленный на углях под открытым небом, который подается на кипрском питта-хлебе. Традиционный завтрак часто состоит из оливок, сочных помидоров и маленьких ...