Skip to main content

Lithuania food journey

Sliced Vegetable and Cooked Food on White Ceramic Plate

Lithuania is a country and the southernmost of Europe’s Baltic states, a former Soviet bloc nation bordering Poland, Latvia and Belarus. Its capital, Vilnius, near Belarus' border, is known for its medieval Old Town. It also has Gothic, Renaissance and baroque architecture, and 18th-century cathedral built on a pagan temple site. Hilltop Gediminas' Tower, a symbol of the city and the nation, offers sweeping views

Lithuanian cuisine is generally mild. Potatoes and rye bread are the staple foods and pork are the favorite meat, followed by beef and chicken. Seaside areas have traditional fish recipes but most other seafood is considered inedible.

Cepelinai, potato dumplings stuffed with meat, curd cheese or mushrooms, is the most famous national dish. Lithuania is the only country in the world with its own official scent, called the Scent of Lithuania. Lithuanian seasides are famous for the amber found on the shores of the Baltic Sea


Cepelinai, potato dumplings stuffed with meat, curd cheese or mushrooms, is the most famous national dish. Lithuania is the only country in the world with its own official scent, called the Scent of Lithuania. Lithuanian seasides are famous for the amber found on the shores of the Baltic Sea.


----------------------------------------------------------

Translation in Telugu
Shrimp Pasta Served on Gray Plate
లిథువేనియా ఒక దేశం మరియు ఐరోపా బాల్టిక్ రాష్ట్రాలకు దక్షిణాన ఉంది, పోలాండ్, లాట్వియా మరియు బెలారస్ సరిహద్దులో ఉన్న మాజీ సోవియట్ కూటమి దేశం. బెలారస్ సరిహద్దుకు సమీపంలో ఉన్న దాని రాజధాని విల్నియస్ మధ్యయుగ ఓల్డ్ టౌన్‌కు ప్రసిద్ధి చెందింది. ఇది గోతిక్, పునరుజ్జీవనం మరియు బరోక్ నిర్మాణాన్ని కలిగి ఉంది మరియు 18 వ శతాబ్దపు అన్యమత దేవాలయ స్థలంలో నిర్మించిన కేథడ్రల్. నగరానికి మరియు దేశానికి చిహ్నంగా ఉన్న హిల్‌టాప్ గెడిమినాస్ టవర్ అద్భుతమైన దృశ్యాలను అందిస్తుంది

లిథువేనియన్ వంటకాలు సాధారణంగా తేలికపాటివి. బంగాళాదుంపలు మరియు రై బ్రెడ్ ప్రధానమైన ఆహారాలు మరియు పంది మాంసం ఇష్టమైన మాంసం, తరువాత గొడ్డు మాంసం మరియు చికెన్. సముద్రతీర ప్రాంతాలలో సాంప్రదాయ చేపల వంటకాలు ఉన్నాయి, కాని చాలా ఇతర మత్స్యలు తినదగనివిగా భావిస్తారు.

సెపెలినై, బంగాళాదుంప కుడుములు మాంసం, పెరుగు జున్ను లేదా పుట్టగొడుగులతో నింపబడి, అత్యంత ప్రసిద్ధ జాతీయ వంటకం. లిథువేనియా యొక్క స్వంత సువాసన కలిగిన ప్రపంచంలో లిథువేనియా ఏకైక దేశం, దీనిని సువాసన ఆఫ్ లిథువేనియా అని పిలుస్తారు. బాల్టిక్ సముద్రం ఒడ్డున కనిపించే అంబర్‌కు లిథువేనియన్ సముద్రతీరాలు ప్రసిద్ధి చెందాయి.


సెపెలినై, బంగాళాదుంప కుడుములు మాంసం, పెరుగు జున్ను లేదా పుట్టగొడుగులతో నింపబడి, అత్యంత ప్రసిద్ధ జాతీయ వంటకం. లిథువేనియా యొక్క స్వంత సువాసన కలిగిన ప్రపంచంలో లిథువేనియా ఏకైక దేశం, దీనిని సువాసన ఆఫ్ లిథువేనియా అని పిలుస్తారు. బాల్టిక్ సముద్రం ఒడ్డున కనిపించే అంబర్‌కు లిథువేనియన్ సముద్రతీరాలు ప్రసిద్ధి చెందాయి.




--------------------------------------------------------------

Translation in German
Bowl of Seafood on Table
Litauen ist ein Land und der südlichste baltische Staat Europas, ein ehemaliger Sowjetblock, der an Polen, Lettland und Weißrussland grenzt. Die Hauptstadt Vilnius nahe der belarussischen Grenze ist bekannt für ihre mittelalterliche Altstadt. Es hat auch gotische, Renaissance- und Barockarchitektur und eine Kathedrale aus dem 18. Jahrhundert, die auf einem heidnischen Tempel errichtet wurde. Der Hilltop Gediminas 'Tower, ein Symbol der Stadt und der Nation, bietet eine beeindruckende Aussicht

Die litauische Küche ist im Allgemeinen mild. Kartoffeln und Roggenbrot sind die Grundnahrungsmittel und Schweinefleisch ist das Lieblingsfleisch, gefolgt von Rindfleisch und Hühnchen. In den Küstengebieten gibt es traditionelle Fischrezepte, aber die meisten anderen Meeresfrüchte gelten als ungenießbar.

Cepelinai, mit Fleisch, Quark oder Pilzen gefüllte Kartoffelknödel, ist das bekannteste Nationalgericht. Litauen ist das einzige Land der Welt mit einem eigenen offiziellen Duft, dem Duft Litauens. Die litauischen Küsten sind berühmt für den Bernstein an den Ufern der Ostsee.

Cepelinai, mit Fleisch, Quark oder Pilzen gefüllte Kartoffelknödel, ist das bekannteste Nationalgericht. Litauen ist das einzige Land der Welt mit einem eigenen offiziellen Duft, dem Duft Litauens. Die litauischen Küsten sind berühmt für den Bernstein an den Ufern der Ostsee.




Comments

Popular posts from this blog

Dagestan Food Journey

Dagestan, officially the Republic of Dagestan, is a federal subject of Russia, located in the North Caucasus region. Its capital and largest city is Makhachkala, centrally located on the Caspian Sea Dagestan is famous for its local dishes of: hinkal (a tasty pasta/dough-like entity served with garlic sauce and some kind of meat, usually young, boiled lamb), chudu (a quesadilla-like thin dough with special meats, cheeses or vegetables inside), and shashlik (roast shishkabab, usually lamb meat). The importance of khinkal in Dagestani culture should not be underestimated. As Zhanna Abueva says in her cookbook, Dagestani Cuisine which I am liberally paraphrasing throughout this introduction, “Khinkal is our everything. It is sacred, native and eternal, like the mountains of Dagestan, like an ancient dagger. […] It is not just a meal, but an occasion to communicate, moreover with absolute psychological relaxation.” Even Dagestani poets have dedicated their works to the humble khinkal...

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...

Cyprus Food Journey in Russian

Кипр, официально Республика Кипр, является островной страной в Восточном Средиземноморье и третьим по величине и третьим по численности населения островом в Средиземноморье, расположен к югу от Турции, к западу от Сирии и Ливана, к северо-западу от Израиля, к северу от Египта и юго-востоку. Греции, Традиционные кипрские продукты включают сувлакию (мясные шашлыки на гриле), валхалию (жареная колбаса), афеллу (свинину, маринованную в кориандре), жареный сыр халлуми, оливки, питта, колокаси (корнеплоды), баранину, артишоки, нут и рагу из кролика (стифадо) Конечно, «сувла» - это то, что каждый назовет национальным блюдом - мясо ягненка или свинины (и даже курицы), приготовленное на вертеле, на углях под открытым небом. У нас также есть «шефталия», которая представляет собой фарш из свинины, завернутый в желудок ягненка, приготовленный на углях под открытым небом, который подается на кипрском питта-хлебе. Традиционный завтрак часто состоит из оливок, сочных помидоров и маленьких ...