Skip to main content

Lithuania food journey

Sliced Vegetable and Cooked Food on White Ceramic Plate

Lithuania is a country and the southernmost of Europe’s Baltic states, a former Soviet bloc nation bordering Poland, Latvia and Belarus. Its capital, Vilnius, near Belarus' border, is known for its medieval Old Town. It also has Gothic, Renaissance and baroque architecture, and 18th-century cathedral built on a pagan temple site. Hilltop Gediminas' Tower, a symbol of the city and the nation, offers sweeping views

Lithuanian cuisine is generally mild. Potatoes and rye bread are the staple foods and pork are the favorite meat, followed by beef and chicken. Seaside areas have traditional fish recipes but most other seafood is considered inedible.

Cepelinai, potato dumplings stuffed with meat, curd cheese or mushrooms, is the most famous national dish. Lithuania is the only country in the world with its own official scent, called the Scent of Lithuania. Lithuanian seasides are famous for the amber found on the shores of the Baltic Sea


Cepelinai, potato dumplings stuffed with meat, curd cheese or mushrooms, is the most famous national dish. Lithuania is the only country in the world with its own official scent, called the Scent of Lithuania. Lithuanian seasides are famous for the amber found on the shores of the Baltic Sea.


----------------------------------------------------------

Translation in Telugu
Shrimp Pasta Served on Gray Plate
లిథువేనియా ఒక దేశం మరియు ఐరోపా బాల్టిక్ రాష్ట్రాలకు దక్షిణాన ఉంది, పోలాండ్, లాట్వియా మరియు బెలారస్ సరిహద్దులో ఉన్న మాజీ సోవియట్ కూటమి దేశం. బెలారస్ సరిహద్దుకు సమీపంలో ఉన్న దాని రాజధాని విల్నియస్ మధ్యయుగ ఓల్డ్ టౌన్‌కు ప్రసిద్ధి చెందింది. ఇది గోతిక్, పునరుజ్జీవనం మరియు బరోక్ నిర్మాణాన్ని కలిగి ఉంది మరియు 18 వ శతాబ్దపు అన్యమత దేవాలయ స్థలంలో నిర్మించిన కేథడ్రల్. నగరానికి మరియు దేశానికి చిహ్నంగా ఉన్న హిల్‌టాప్ గెడిమినాస్ టవర్ అద్భుతమైన దృశ్యాలను అందిస్తుంది

లిథువేనియన్ వంటకాలు సాధారణంగా తేలికపాటివి. బంగాళాదుంపలు మరియు రై బ్రెడ్ ప్రధానమైన ఆహారాలు మరియు పంది మాంసం ఇష్టమైన మాంసం, తరువాత గొడ్డు మాంసం మరియు చికెన్. సముద్రతీర ప్రాంతాలలో సాంప్రదాయ చేపల వంటకాలు ఉన్నాయి, కాని చాలా ఇతర మత్స్యలు తినదగనివిగా భావిస్తారు.

సెపెలినై, బంగాళాదుంప కుడుములు మాంసం, పెరుగు జున్ను లేదా పుట్టగొడుగులతో నింపబడి, అత్యంత ప్రసిద్ధ జాతీయ వంటకం. లిథువేనియా యొక్క స్వంత సువాసన కలిగిన ప్రపంచంలో లిథువేనియా ఏకైక దేశం, దీనిని సువాసన ఆఫ్ లిథువేనియా అని పిలుస్తారు. బాల్టిక్ సముద్రం ఒడ్డున కనిపించే అంబర్‌కు లిథువేనియన్ సముద్రతీరాలు ప్రసిద్ధి చెందాయి.


సెపెలినై, బంగాళాదుంప కుడుములు మాంసం, పెరుగు జున్ను లేదా పుట్టగొడుగులతో నింపబడి, అత్యంత ప్రసిద్ధ జాతీయ వంటకం. లిథువేనియా యొక్క స్వంత సువాసన కలిగిన ప్రపంచంలో లిథువేనియా ఏకైక దేశం, దీనిని సువాసన ఆఫ్ లిథువేనియా అని పిలుస్తారు. బాల్టిక్ సముద్రం ఒడ్డున కనిపించే అంబర్‌కు లిథువేనియన్ సముద్రతీరాలు ప్రసిద్ధి చెందాయి.




--------------------------------------------------------------

Translation in German
Bowl of Seafood on Table
Litauen ist ein Land und der südlichste baltische Staat Europas, ein ehemaliger Sowjetblock, der an Polen, Lettland und Weißrussland grenzt. Die Hauptstadt Vilnius nahe der belarussischen Grenze ist bekannt für ihre mittelalterliche Altstadt. Es hat auch gotische, Renaissance- und Barockarchitektur und eine Kathedrale aus dem 18. Jahrhundert, die auf einem heidnischen Tempel errichtet wurde. Der Hilltop Gediminas 'Tower, ein Symbol der Stadt und der Nation, bietet eine beeindruckende Aussicht

Die litauische Küche ist im Allgemeinen mild. Kartoffeln und Roggenbrot sind die Grundnahrungsmittel und Schweinefleisch ist das Lieblingsfleisch, gefolgt von Rindfleisch und Hühnchen. In den Küstengebieten gibt es traditionelle Fischrezepte, aber die meisten anderen Meeresfrüchte gelten als ungenießbar.

Cepelinai, mit Fleisch, Quark oder Pilzen gefüllte Kartoffelknödel, ist das bekannteste Nationalgericht. Litauen ist das einzige Land der Welt mit einem eigenen offiziellen Duft, dem Duft Litauens. Die litauischen Küsten sind berühmt für den Bernstein an den Ufern der Ostsee.

Cepelinai, mit Fleisch, Quark oder Pilzen gefüllte Kartoffelknödel, ist das bekannteste Nationalgericht. Litauen ist das einzige Land der Welt mit einem eigenen offiziellen Duft, dem Duft Litauens. Die litauischen Küsten sind berühmt für den Bernstein an den Ufern der Ostsee.




Comments

Popular posts from this blog

Brunei Food Journey

Brunei is a tiny nation on the island of Borneo, in 2 distinct sections surrounded by Malaysia and the South China Sea. It's known for its beaches and biodiverse rainforest, much of it protected within reserves. The capital, Bandar Seri Begawan, is home to the opulent Jame’Asr Hassanil Bolkiah mosque and its 29 golden domes. The capital's massive Istana Nurul Iman palace is the residence of Brunei’s ruling sultan Some Facts About Sultan Of Brunei Hassanal Bolkiah Brunei King LifeStyle Dishes from Brunei are often spicy, and are commonly eaten with either rice or noodles. Beef rendang, nasi lemak and puteri nanas, are popular foods in Brunei. Brunei's proud national dish. Derived from the interior trunk of the sago palm tree, ambuyat consists of a mix of starchy, solid whites (similar to tapioca starch) and water. Served sticky with a dip called cacah (usually sour and spicy), ambuyat is completely edible without chewing it Brunei is famous in southeast Asia for its

Romania Food Journey

Romania is a southeastern European country known for the forested region of Transylvania, ringed by the Carpathian Mountains. Its preserved medieval towns include Sighişoara, and there are many fortified churches and castles, notably clifftop Bran Castle, long associated with the Dracula legend. Bucharest, the country’s capital, is the site of the gigantic, Communist-era Palatul Parlamentului government building, romania world most beautiful country, While Romania is better known internationally for Dracula, Transylvania, and Nadia Comaneci, its lesser- known cuisine is something well worth exploring. Traditional Romanian recipes bring together a mix of ingredients and are heavily influenced by Balkan, Turkish, Serbian, German, and Hungarian cuisines. Due to this enriched experience, Romanian food is varied, filling, and very savory. Sarmale (Cabbage Rolls) ... Mămăligă (Polenta) ... Mici (Grilled Minced Meat Rolls) ... Ciorbă de burtă (Beef Tripe Soup) ... Pomana Porcului (

Iran Food Journey

Iran is an Islamic republic on the Persian (Arabian) Gulf with historical sites dating to the Persian Empire. Extensive marble ruins mark Persepolis, the empire’s capital founded by Darius I in the 6th century B.C. The modern capital, Tehran, is home to opulent Golestan Palace, seat of the Qajar Dynasty (1794–1925), plus modern landmarks such as the 435m-high Milad Tower,iran most beautiful country in the world, iran world the cheapest country, Chelo- Kabab  or  Chelow Kabab  is the national dish of Iran. The meal is simple, consisting of steamed, saffroned Persian rice and  kabab , of which there are several distinct Persian varieties. This dish is served throughout Iran today, but was traditionally associated with the northern part of the country Simply tear off a piece of flatbread, tuck a bit of the herbs and cheese and other garnishes inside, and fold it up like a rustic sandwich. The plate stays on the table throughout the meal, and the herbs are a crunchy palate cleanser bet