Skip to main content

Philippines food journey

Cooked Food on Stainless Steel Tray

The Philippines is a Southeast Asian country in the Western Pacific, comprising more than 7,000 islands. Its capital, Manila, is famous for its waterfront promenade and centuries-old Chinatown, Binondo. Intramuros, a walled city in colonial times, is the heart of Old Manila

Adobong pugita is a Filipino specialty originating from Occidental Mindoro. This adobo dish is made with mature octopus that's cooked in a combination of vinegar and soy sauce. Other common ingredients include garlic, onions, oil, and bay leaves for flavoring.

The octopus is marinated, drained, then placed into a pan with sautéed garlic and onions. The dish is seasoned with salt and pepper and it's then traditionally served warm with steamed rice on the side. The key to success is to cook the octopus quickly, because it becomes rubbery and chewy if overcooked.

Poqui poqui is a traditional Filipino dish originating from Ilocos. In order to prepare the dish, grilled eggplants are first peeled, then chopped and sautéed with garlic, onions or shallots, and tomatoes. Beaten eggs are then stirred into the pan, and the combination is cooked until the dish develops the consistency of slightly wet scrambled eggs.



---------------------------------------------------------

Translation in Telugu

Cooked Food on White Ceramic Plate
ఫిలిప్పీన్స్ పశ్చిమ పసిఫిక్‌లోని ఆగ్నేయాసియా దేశం, ఇందులో 7,000 ద్వీపాలు ఉన్నాయి. దాని రాజధాని మనీలా, వాటర్ ఫ్రంట్ విహార ప్రదేశం మరియు శతాబ్దాల నాటి చైనాటౌన్, బినోండోకు ప్రసిద్ధి చెందింది. ఓల్డ్ మనీలా యొక్క గుండె, వలసరాజ్యాల కాలంలో గోడల నగరం ఇంట్రామురోస్

అడోబాంగ్ పుగిటా అనేది ఆక్సిడెంటల్ మిండోరో నుండి ఉద్భవించిన ఫిలిపినో ప్రత్యేకత. ఈ అడోబో డిష్ పరిపక్వ ఆక్టోపస్‌తో తయారు చేయబడింది, దీనిని వినెగార్ మరియు సోయా సాస్‌ల కలయికలో వండుతారు. సువాసన కోసం వెల్లుల్లి, ఉల్లిపాయలు, నూనె మరియు బే ఆకులు ఇతర సాధారణ పదార్థాలు.

ఆక్టోపస్ మెరినేట్ చేయబడి, పారుతుంది, తరువాత సాటిన్ వెల్లుల్లి మరియు ఉల్లిపాయలతో పాన్లో ఉంచబడుతుంది. ఈ వంటకం ఉప్పు మరియు మిరియాలు తో రుచికోసం మరియు తరువాత సాంప్రదాయకంగా వైపు ఉడికించిన బియ్యంతో వెచ్చగా వడ్డిస్తారు. ఆక్టోపస్‌ను త్వరగా ఉడికించడమే విజయానికి కీలకం, ఎందుకంటే ఇది అధికంగా ఉడికించినట్లయితే అది రబ్బరు మరియు నమలడం అవుతుంది.

పోక్వి పోకి అనేది ఇలోకోస్ నుండి ఉద్భవించిన సాంప్రదాయ ఫిలిపినో వంటకం. డిష్ సిద్ధం చేయడానికి, కాల్చిన వంకాయలను మొదట ఒలిచి, తరువాత చిన్న ముక్కలుగా తరిగి వెల్లుల్లి, ఉల్లిపాయలు లేదా లోహాలు మరియు టమోటాలతో వేయాలి. కొట్టిన గుడ్లు పాన్లోకి కదిలించబడతాయి, మరియు డిష్ కొద్దిగా తడి గిలకొట్టిన గుడ్ల యొక్క స్థిరత్వాన్ని అభివృద్ధి చేసే వరకు కలయిక వండుతారు.



--------------------------------------------------------------

Translation in Russian
Photo Of Vegetables On Bowl

Филиппины - это страна Юго-Восточной Азии в западной части Тихого океана, включающая более 7000 островов. Его столица, Манила, славится своей набережной и многовековым китайским кварталом Бинондо. Интрамурос, город-крепость в колониальные времена, является сердцем Старой Манилы

Adobong Pugita - филиппинская специальность, происходящая из западного Миндоро. Это блюдо adobo сделано из зрелого осьминога, приготовленного в комбинации с уксусом и соевым соусом. Другие распространенные ингредиенты включают чеснок, лук, масло и лавровый лист для ароматизации.

Осьминог маринован, высушен, затем помещен в кастрюлю с обжаренным чесноком и луком. Блюдо приправляется солью и перцем, а затем традиционно подается теплым с пропаренным рисом на боку. Ключ к успеху заключается в том, чтобы быстро приготовить осьминога, потому что при переваривании он становится эластичным и жевательным.


Poqui poqui - это традиционное филиппинское блюдо, происходящее из илокоса. Чтобы приготовить блюдо, баклажаны-гриль сначала очищают от кожуры, затем нарезают и обжаривают с чесноком, луком или луком-шалотом и помидорами. Затем взбитые яйца размешивают в сковороде, и смесь готовят до тех пор, пока блюдо не приобретет консистенцию слегка влажной яичницы-болтуньи.



Comments

Popular posts from this blog

Dagestan Food Journey

Dagestan, officially the Republic of Dagestan, is a federal subject of Russia, located in the North Caucasus region. Its capital and largest city is Makhachkala, centrally located on the Caspian Sea Dagestan is famous for its local dishes of: hinkal (a tasty pasta/dough-like entity served with garlic sauce and some kind of meat, usually young, boiled lamb), chudu (a quesadilla-like thin dough with special meats, cheeses or vegetables inside), and shashlik (roast shishkabab, usually lamb meat). The importance of khinkal in Dagestani culture should not be underestimated. As Zhanna Abueva says in her cookbook, Dagestani Cuisine which I am liberally paraphrasing throughout this introduction, “Khinkal is our everything. It is sacred, native and eternal, like the mountains of Dagestan, like an ancient dagger. […] It is not just a meal, but an occasion to communicate, moreover with absolute psychological relaxation.” Even Dagestani poets have dedicated their works to the humble khinkal...

Dagestan Food Journey in Russian/German/Turkesh

Дагестан, официально Республика Дагестан, является федеральным субъектом России, расположенным в регионе Северного Кавказа. Столица и крупнейший город - Махачкала, расположенный в центре Каспийского моря. Дагестан славится своими местными блюдами: хинкал (вкусная паста / похожая на тесто сущность, подается с чесночным соусом и небольшим количеством мяса, обычно молодого, вареного ягненка), чуду (кесадилья, как тонкое тесто со специальным мясом, сырами или овощи внутри) и шашлык (жареный шишкабаб, обычно мясо ягненка). Значение хинкала в дагестанской культуре нельзя недооценивать. Как говорит Жанна Абуева в своей кулинарной книге «Дагестанская кухня», которую я свободно перефразирую в этом вступлении: «Хинкал - это наше все. Он священный, родной и вечный, как горы Дагестана, как древний кинжал. […] Это не просто еда, а повод для общения, причем с абсолютным психологическим расслаблением ». Даже дагестанские поэты посвятили свои произведения скромному хинкалу, как его сделали, как...

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...