Skip to main content

Philippines food journey

Cooked Food on Stainless Steel Tray

The Philippines is a Southeast Asian country in the Western Pacific, comprising more than 7,000 islands. Its capital, Manila, is famous for its waterfront promenade and centuries-old Chinatown, Binondo. Intramuros, a walled city in colonial times, is the heart of Old Manila

Adobong pugita is a Filipino specialty originating from Occidental Mindoro. This adobo dish is made with mature octopus that's cooked in a combination of vinegar and soy sauce. Other common ingredients include garlic, onions, oil, and bay leaves for flavoring.

The octopus is marinated, drained, then placed into a pan with sautéed garlic and onions. The dish is seasoned with salt and pepper and it's then traditionally served warm with steamed rice on the side. The key to success is to cook the octopus quickly, because it becomes rubbery and chewy if overcooked.

Poqui poqui is a traditional Filipino dish originating from Ilocos. In order to prepare the dish, grilled eggplants are first peeled, then chopped and sautéed with garlic, onions or shallots, and tomatoes. Beaten eggs are then stirred into the pan, and the combination is cooked until the dish develops the consistency of slightly wet scrambled eggs.



---------------------------------------------------------

Translation in Telugu

Cooked Food on White Ceramic Plate
ఫిలిప్పీన్స్ పశ్చిమ పసిఫిక్‌లోని ఆగ్నేయాసియా దేశం, ఇందులో 7,000 ద్వీపాలు ఉన్నాయి. దాని రాజధాని మనీలా, వాటర్ ఫ్రంట్ విహార ప్రదేశం మరియు శతాబ్దాల నాటి చైనాటౌన్, బినోండోకు ప్రసిద్ధి చెందింది. ఓల్డ్ మనీలా యొక్క గుండె, వలసరాజ్యాల కాలంలో గోడల నగరం ఇంట్రామురోస్

అడోబాంగ్ పుగిటా అనేది ఆక్సిడెంటల్ మిండోరో నుండి ఉద్భవించిన ఫిలిపినో ప్రత్యేకత. ఈ అడోబో డిష్ పరిపక్వ ఆక్టోపస్‌తో తయారు చేయబడింది, దీనిని వినెగార్ మరియు సోయా సాస్‌ల కలయికలో వండుతారు. సువాసన కోసం వెల్లుల్లి, ఉల్లిపాయలు, నూనె మరియు బే ఆకులు ఇతర సాధారణ పదార్థాలు.

ఆక్టోపస్ మెరినేట్ చేయబడి, పారుతుంది, తరువాత సాటిన్ వెల్లుల్లి మరియు ఉల్లిపాయలతో పాన్లో ఉంచబడుతుంది. ఈ వంటకం ఉప్పు మరియు మిరియాలు తో రుచికోసం మరియు తరువాత సాంప్రదాయకంగా వైపు ఉడికించిన బియ్యంతో వెచ్చగా వడ్డిస్తారు. ఆక్టోపస్‌ను త్వరగా ఉడికించడమే విజయానికి కీలకం, ఎందుకంటే ఇది అధికంగా ఉడికించినట్లయితే అది రబ్బరు మరియు నమలడం అవుతుంది.

పోక్వి పోకి అనేది ఇలోకోస్ నుండి ఉద్భవించిన సాంప్రదాయ ఫిలిపినో వంటకం. డిష్ సిద్ధం చేయడానికి, కాల్చిన వంకాయలను మొదట ఒలిచి, తరువాత చిన్న ముక్కలుగా తరిగి వెల్లుల్లి, ఉల్లిపాయలు లేదా లోహాలు మరియు టమోటాలతో వేయాలి. కొట్టిన గుడ్లు పాన్లోకి కదిలించబడతాయి, మరియు డిష్ కొద్దిగా తడి గిలకొట్టిన గుడ్ల యొక్క స్థిరత్వాన్ని అభివృద్ధి చేసే వరకు కలయిక వండుతారు.



--------------------------------------------------------------

Translation in Russian
Photo Of Vegetables On Bowl

Филиппины - это страна Юго-Восточной Азии в западной части Тихого океана, включающая более 7000 островов. Его столица, Манила, славится своей набережной и многовековым китайским кварталом Бинондо. Интрамурос, город-крепость в колониальные времена, является сердцем Старой Манилы

Adobong Pugita - филиппинская специальность, происходящая из западного Миндоро. Это блюдо adobo сделано из зрелого осьминога, приготовленного в комбинации с уксусом и соевым соусом. Другие распространенные ингредиенты включают чеснок, лук, масло и лавровый лист для ароматизации.

Осьминог маринован, высушен, затем помещен в кастрюлю с обжаренным чесноком и луком. Блюдо приправляется солью и перцем, а затем традиционно подается теплым с пропаренным рисом на боку. Ключ к успеху заключается в том, чтобы быстро приготовить осьминога, потому что при переваривании он становится эластичным и жевательным.


Poqui poqui - это традиционное филиппинское блюдо, происходящее из илокоса. Чтобы приготовить блюдо, баклажаны-гриль сначала очищают от кожуры, затем нарезают и обжаривают с чесноком, луком или луком-шалотом и помидорами. Затем взбитые яйца размешивают в сковороде, и смесь готовят до тех пор, пока блюдо не приобретет консистенцию слегка влажной яичницы-болтуньи.



Comments

Popular posts from this blog

Brunei Food Journey

Brunei is a tiny nation on the island of Borneo, in 2 distinct sections surrounded by Malaysia and the South China Sea. It's known for its beaches and biodiverse rainforest, much of it protected within reserves. The capital, Bandar Seri Begawan, is home to the opulent Jame’Asr Hassanil Bolkiah mosque and its 29 golden domes. The capital's massive Istana Nurul Iman palace is the residence of Brunei’s ruling sultan Some Facts About Sultan Of Brunei Hassanal Bolkiah Brunei King LifeStyle Dishes from Brunei are often spicy, and are commonly eaten with either rice or noodles. Beef rendang, nasi lemak and puteri nanas, are popular foods in Brunei. Brunei's proud national dish. Derived from the interior trunk of the sago palm tree, ambuyat consists of a mix of starchy, solid whites (similar to tapioca starch) and water. Served sticky with a dip called cacah (usually sour and spicy), ambuyat is completely edible without chewing it Brunei is famous in southeast Asia for its

Romania Food Journey

Romania is a southeastern European country known for the forested region of Transylvania, ringed by the Carpathian Mountains. Its preserved medieval towns include Sighişoara, and there are many fortified churches and castles, notably clifftop Bran Castle, long associated with the Dracula legend. Bucharest, the country’s capital, is the site of the gigantic, Communist-era Palatul Parlamentului government building, romania world most beautiful country, While Romania is better known internationally for Dracula, Transylvania, and Nadia Comaneci, its lesser- known cuisine is something well worth exploring. Traditional Romanian recipes bring together a mix of ingredients and are heavily influenced by Balkan, Turkish, Serbian, German, and Hungarian cuisines. Due to this enriched experience, Romanian food is varied, filling, and very savory. Sarmale (Cabbage Rolls) ... Mămăligă (Polenta) ... Mici (Grilled Minced Meat Rolls) ... Ciorbă de burtă (Beef Tripe Soup) ... Pomana Porcului (

Iran Food Journey

Iran is an Islamic republic on the Persian (Arabian) Gulf with historical sites dating to the Persian Empire. Extensive marble ruins mark Persepolis, the empire’s capital founded by Darius I in the 6th century B.C. The modern capital, Tehran, is home to opulent Golestan Palace, seat of the Qajar Dynasty (1794–1925), plus modern landmarks such as the 435m-high Milad Tower,iran most beautiful country in the world, iran world the cheapest country, Chelo- Kabab  or  Chelow Kabab  is the national dish of Iran. The meal is simple, consisting of steamed, saffroned Persian rice and  kabab , of which there are several distinct Persian varieties. This dish is served throughout Iran today, but was traditionally associated with the northern part of the country Simply tear off a piece of flatbread, tuck a bit of the herbs and cheese and other garnishes inside, and fold it up like a rustic sandwich. The plate stays on the table throughout the meal, and the herbs are a crunchy palate cleanser bet