Skip to main content

Bangladesh Food Journey

Pizza, Slice, Italian, Toppings, Dinner
Bangladesh, to the east of India on the Bay of Bengal, is a South Asian country marked by lush greenery and many waterways. Its Padma (Ganges), Meghna and Jamuna rivers create fertile plains, and travel by boat is common. On the southern coast, the Sundarbans, an enormous mangrove forest shared with Eastern India, is home to the royal Bengal tiger,bangladesh most beautiful country in the world,Bangladesh History, Capital,Map,flag,population,and facts,dhaka Bangladesh the most densely populated city in the world,riding on top of a train in Bangladesh bd,
Hilsa (or ilish) curry is the national dish of Bangladesh, made from the Hilsa fish, and is one of the most popular traditional Bangladeshi dishes

A typical Bangladeshi breakfast consists of Roti (flat bread), Paratha (kind of thick pancake) with Sabji (mix of overcooked vegetables that is often cold) and Dahl (lentil sauce that also is often cold). A breakfast for two persons sets you back around 30 eurocents.
Bangladesh is famous for its delicious food and desserts. The specialty of Bangladeshi food is they are spicy. Rice is the main Bangladeshi food. Rice, fish curry, and lentil is the most common traditional Bangladeshi food for general people.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Translation in Telugu
Pizza, Pizza Service, Italian, Eat
బెంగాల్ బేలో భారతదేశానికి తూర్పున ఉన్న బంగ్లాదేశ్, దక్షిణ ఆసియా దేశం, పచ్చదనం మరియు అనేక జలమార్గాలతో గుర్తించబడింది. దీని పద్మ (గంగా), మేఘనా మరియు జమునా నదులు సారవంతమైన మైదానాలను సృష్టిస్తాయి మరియు పడవలో ప్రయాణం సాధారణం. దక్షిణ తీరంలో, సుందర్బన్స్, తూర్పు భారతదేశంతో పంచుకున్న అపారమైన మడ అడవి, రాజ బెంగాల్ పులి, బంగ్లాదేశ్ ప్రపంచంలోనే అత్యంత అందమైన దేశం, బంగ్లాదేశ్ చరిత్ర, రాజధాని, పటం, జెండా, జనాభా మరియు వాస్తవాలు, ka ాకా బంగ్లాదేశ్ ప్రపంచంలో అత్యంత జనసాంద్రత కలిగిన నగరం, బంగ్లాదేశ్‌లోని రైలు పైన స్వారీ చేయడం bd,
హిల్సా (లేదా ఇలిష్) కూర బంగ్లాదేశ్ యొక్క జాతీయ వంటకం, ఇది హిల్సా చేపల నుండి తయారవుతుంది మరియు ఇది అత్యంత ప్రాచుర్యం పొందిన సాంప్రదాయ బంగ్లాదేశ్ వంటలలో ఒకటి
ఒక సాధారణ బంగ్లాదేశ్ అల్పాహారం రోటీ (ఫ్లాట్ బ్రెడ్), పరాతా (రకమైన మందపాటి పాన్కేక్) సబ్జీతో (తరచుగా చల్లగా ఉండే అధికంగా వండిన కూరగాయల మిశ్రమం) మరియు డహ్ల్ (కాయధాన్యం సాస్ కూడా తరచుగా చల్లగా ఉంటుంది) కలిగి ఉంటుంది. ఇద్దరు వ్యక్తుల కోసం అల్పాహారం మిమ్మల్ని 30 యూరోల చుట్టూ తిరిగి ఉంచుతుంది. 
ఒక సాధారణ బంగ్లాదేశ్ అల్పాహారం రోటీ (ఫ్లాట్ బ్రెడ్), పరాతా (రకమైన మందపాటి పాన్కేక్) సబ్జీతో (తరచుగా చల్లగా ఉండే అధికంగా వండిన కూరగాయల మిశ్రమం) మరియు డహ్ల్ (కాయధాన్యం సాస్ కూడా తరచుగా చల్లగా ఉంటుంది) కలిగి ఉంటుంది. ఇద్దరు వ్యక్తుల కోసం అల్పాహారం మిమ్మల్ని 30 యూరోల చుట్టూ తిరిగి ఉంచుతుంది.


Comments

Popular posts from this blog

Dagestan Food Journey

Dagestan, officially the Republic of Dagestan, is a federal subject of Russia, located in the North Caucasus region. Its capital and largest city is Makhachkala, centrally located on the Caspian Sea Dagestan is famous for its local dishes of: hinkal (a tasty pasta/dough-like entity served with garlic sauce and some kind of meat, usually young, boiled lamb), chudu (a quesadilla-like thin dough with special meats, cheeses or vegetables inside), and shashlik (roast shishkabab, usually lamb meat). The importance of khinkal in Dagestani culture should not be underestimated. As Zhanna Abueva says in her cookbook, Dagestani Cuisine which I am liberally paraphrasing throughout this introduction, “Khinkal is our everything. It is sacred, native and eternal, like the mountains of Dagestan, like an ancient dagger. […] It is not just a meal, but an occasion to communicate, moreover with absolute psychological relaxation.” Even Dagestani poets have dedicated their works to the humble khinkal...

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...

Dagestan Food Journey in Russian/German/Turkesh

Дагестан, официально Республика Дагестан, является федеральным субъектом России, расположенным в регионе Северного Кавказа. Столица и крупнейший город - Махачкала, расположенный в центре Каспийского моря. Дагестан славится своими местными блюдами: хинкал (вкусная паста / похожая на тесто сущность, подается с чесночным соусом и небольшим количеством мяса, обычно молодого, вареного ягненка), чуду (кесадилья, как тонкое тесто со специальным мясом, сырами или овощи внутри) и шашлык (жареный шишкабаб, обычно мясо ягненка). Значение хинкала в дагестанской культуре нельзя недооценивать. Как говорит Жанна Абуева в своей кулинарной книге «Дагестанская кухня», которую я свободно перефразирую в этом вступлении: «Хинкал - это наше все. Он священный, родной и вечный, как горы Дагестана, как древний кинжал. […] Это не просто еда, а повод для общения, причем с абсолютным психологическим расслаблением ». Даже дагестанские поэты посвятили свои произведения скромному хинкалу, как его сделали, как...