Skip to main content

Tajikitan Food Journey

Pizza, Food, Italian, Baked, Cheese
Tajikistan is a country in Central Asia surrounded by Afghanistan, China, Kyrgyzstan and Uzbekistan. It’s known for rugged mountains, popular for hiking and climbing. The Fann Mountains, near the national capital Dushanbe, have snow-capped peaks that rise over 5,000 meters. The range encompasses the Iskanderkulsky Nature Refuge, a notable bird habitat named for Iskanderkul, a turquoise lake formed by glaciers.tajikistan world most beautiful country,takistan capital dushanbe

It is made from flours of wheat, barley, corn and beans. Among the other common foods are porridge, milk noodle flakes, milk paste, butter tea wheat paste, butter tea milk paste, butter tea, highland barley bread, butter tea sprinkled on bread, finger meat, finger rice, cheese, dried milk and milk tea.
Tajikistan is a safe country, though some factional fighting spilling over from nearby Afghanistan (as well as local warlordism) still occurs in Tajikistan. Visitors should keep abreast of the security situation and not take any unnecessary risks.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Transaction in Telugu
Pizza, Italian, Food, Snack, Nutrition
తజికిస్తాన్ మధ్య ఆసియాలో ఆఫ్ఘనిస్తాన్, చైనా, కిర్గిజ్స్తాన్ మరియు ఉజ్బెకిస్తాన్ చుట్టూ ఉన్న దేశం. ఇది కఠినమైన పర్వతాలకు ప్రసిద్ది చెందింది, హైకింగ్ మరియు ఎక్కడానికి ప్రసిద్ది చెందింది. జాతీయ రాజధాని దుషన్‌బే సమీపంలో ఉన్న ఫాన్ పర్వతాలు మంచుతో కప్పబడిన శిఖరాలను కలిగి ఉన్నాయి, ఇవి 5,000 మీటర్లకు పైగా పెరుగుతాయి. ఈ శ్రేణి ఇస్కాండెర్కుల్స్కీ నేచర్ రెఫ్యూజ్ను కలిగి ఉంది, ఇది హిమానీనదాలచే ఏర్పడిన మణి సరస్సు ఇస్కాండెర్కుల్ అనే ప్రసిద్ధ పక్షుల నివాస స్థలం. తజికిస్తాన్ ప్రపంచంలోని అత్యంత అందమైన దేశం, తకిస్తాన్ రాజధాని దుషాన్బే
ఇది గోధుమ, బార్లీ, మొక్కజొన్న మరియు బీన్స్ పిండి నుండి తయారవుతుంది. ఇతర సాధారణ ఆహారాలలో గంజి, మిల్క్ నూడిల్ రేకులు, మిల్క్ పేస్ట్, బటర్ టీ గోధుమ పేస్ట్, బటర్ టీ మిల్క్ పేస్ట్, బటర్ టీ, హైలాండ్ బార్లీ బ్రెడ్, బ్రెడ్ మీద చల్లిన బటర్ టీ, వేలు మాంసం, వేలు బియ్యం, జున్ను, ఎండిన పాలు మరియు పాలు టీ.
తజికిస్తాన్ ఒక సురక్షితమైన దేశం, అయినప్పటికీ సమీపంలోని ఆఫ్ఘనిస్తాన్ (అలాగే స్థానిక యుద్దవీరుల) నుండి కొన్ని వర్గ పోరాటాలు తజికిస్తాన్‌లో ఇప్పటికీ జరుగుతున్నాయి. సందర్శకులు భద్రతా పరిస్థితుల గురించి అప్రమత్తంగా ఉండాలి మరియు అనవసరమైన నష్టాలను తీసుకోకూడదు.

Comments

Popular posts from this blog

Dagestan Food Journey

Dagestan, officially the Republic of Dagestan, is a federal subject of Russia, located in the North Caucasus region. Its capital and largest city is Makhachkala, centrally located on the Caspian Sea Dagestan is famous for its local dishes of: hinkal (a tasty pasta/dough-like entity served with garlic sauce and some kind of meat, usually young, boiled lamb), chudu (a quesadilla-like thin dough with special meats, cheeses or vegetables inside), and shashlik (roast shishkabab, usually lamb meat). The importance of khinkal in Dagestani culture should not be underestimated. As Zhanna Abueva says in her cookbook, Dagestani Cuisine which I am liberally paraphrasing throughout this introduction, “Khinkal is our everything. It is sacred, native and eternal, like the mountains of Dagestan, like an ancient dagger. […] It is not just a meal, but an occasion to communicate, moreover with absolute psychological relaxation.” Even Dagestani poets have dedicated their works to the humble khinkal...

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...

Dagestan Food Journey in Russian/German/Turkesh

Дагестан, официально Республика Дагестан, является федеральным субъектом России, расположенным в регионе Северного Кавказа. Столица и крупнейший город - Махачкала, расположенный в центре Каспийского моря. Дагестан славится своими местными блюдами: хинкал (вкусная паста / похожая на тесто сущность, подается с чесночным соусом и небольшим количеством мяса, обычно молодого, вареного ягненка), чуду (кесадилья, как тонкое тесто со специальным мясом, сырами или овощи внутри) и шашлык (жареный шишкабаб, обычно мясо ягненка). Значение хинкала в дагестанской культуре нельзя недооценивать. Как говорит Жанна Абуева в своей кулинарной книге «Дагестанская кухня», которую я свободно перефразирую в этом вступлении: «Хинкал - это наше все. Он священный, родной и вечный, как горы Дагестана, как древний кинжал. […] Это не просто еда, а повод для общения, причем с абсолютным психологическим расслаблением ». Даже дагестанские поэты посвятили свои произведения скромному хинкалу, как его сделали, как...