Skip to main content

Tatarstan Food Journey

Healthy Food, Food, Power, Dietetic
Tatars are descendants of Turkic-speaking tribes, they took a lot of values from them: culture, traditions, and customs.
Tatar cuisine’s history started in times of Volga Bulgaria – the “mother” of Kazan. Even in the XV century, this state was a great developed one. It was a commercial, cultural and educational city where people of different cultures and religions lived together. In addition, a great trade route connected East and West was passed through it.
All these facts affected the modern traditions of the Tatars, including Tatar cuisine, which can be characterized by the great diversity of nourishing food, which is simple and complex at the same time, and, of course, it has an extraordinary taste.
Basically, the traditional Tatar cuisine is based on dough dishes with various

The Tatar word "bish" means the number 5, "Barmak" means a finger. So, it can be translated as “5 fingers” - this dish is eaten with your all five fingers. This tradition originates from the time when Turkic nomads used only their hands while eating. Bishbarmak is a hot dish. It consists finely chopped boiled meat (lamb or beef) with chopped onion rings and boiled unleavened noodles, all ingredients are strongly peppers. It usually is served in a cauldron or a pot, and everyone is free to take as much as he wants by using only his or her hands. This dish is usually served with hot drink nourishing broth, which is lightly salted and peppered.
The Tatar word "ech" means the number 3, "pochmak" means angle. So, it could be translated as – 3 angles, or a triangle. This is the meaning of the dish’s name.
Is a juicy, delicious pies with finely chopped meat (preferably lamb), onion and potatoes. Sometimes they add a little amount of sheep's tail fat into the stuffing. Echpochmak is usually made of unleavened or leavened dough.
The main feature of this dish is that the stuffing is raw and then it is cooked together with dough. It should be salted and peppered.
Echpochmak must be baked for 30 minutes. Usually, this dish is served with salted and peppered meat nourishing broth.


The Tatar word "ech" means the number 3, "pochmak" means angle. So, it could be translated as – 3 angles, or a triangle. This is the meaning of the dish’s name.
Is a juicy, delicious pies with finely chopped meat (preferably lamb), onion and potatoes. Sometimes they add a little amount of sheep's tail fat into the stuffing. Echpochmak is usually made of unleavened or leavened dough.
The main feature of this dish is that the stuffing is raw and then it is cooked together with dough. It should be salted and peppered.
Echpochmak must be baked for 30 minutes. Usually, this dish is served with salted and peppered meat nourishing broth.





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Translation in Telugu

Chicken, Whole Chicken, Grill, Poultry
టాటర్స్ తుర్కిక్ మాట్లాడే తెగల వారసులు, వారు వారి నుండి చాలా విలువలు తీసుకున్నారు: సంస్కృతి, సంప్రదాయాలు మరియు ఆచారాలు.
టాటర్ వంటకాల చరిత్ర వోల్గా బల్గేరియా కాలంలో ప్రారంభమైంది - కజాన్ యొక్క “తల్లి”. XV శతాబ్దంలో కూడా, ఈ రాష్ట్రం గొప్ప అభివృద్ధి చెందినది. ఇది ఒక వాణిజ్య, సాంస్కృతిక మరియు విద్యా నగరం, ఇక్కడ వివిధ సంస్కృతులు మరియు మతాల ప్రజలు కలిసి నివసించారు. అదనంగా, తూర్పు మరియు పడమరలను అనుసంధానించే గొప్ప వాణిజ్య మార్గం దాని గుండా వెళ్ళింది.
ఈ వాస్తవాలన్నీ టాటర్ వంటకాలతో సహా టాటర్స్ యొక్క ఆధునిక సంప్రదాయాలను ప్రభావితం చేశాయి, వీటిని పోషించే ఆహారం యొక్క గొప్ప వైవిధ్యం కలిగి ఉంటుంది, ఇది ఒకే సమయంలో సరళమైనది మరియు సంక్లిష్టమైనది, మరియు వాస్తవానికి, ఇది అసాధారణమైన రుచిని కలిగి ఉంటుంది.
సాధారణంగా, సాంప్రదాయ టాటర్ వంటకాలు వివిధ రకాల పిండి వంటకాలపై ఆధారపడి ఉంటాయి
టాటర్ పదం "బిష్" అంటే 5 సంఖ్య, "బార్మాక్" అంటే వేలు. కాబట్టి, దీనిని “5 వేళ్లు” అని అనువదించవచ్చు - ఈ వంటకం మీ ఐదు వేళ్ళతో తింటారు. ఈ సంప్రదాయం తుర్కిక్ సంచార జాతులు తినేటప్పుడు తమ చేతులను మాత్రమే ఉపయోగించిన కాలం నుండి ఉద్భవించింది. బిష్బర్మాక్ వేడి వంటకం. ఇది తరిగిన ఉల్లిపాయ వలయాలు మరియు ఉడికించిన పులియని నూడుల్స్ తో మెత్తగా తరిగిన ఉడికించిన మాంసం (గొర్రె లేదా గొడ్డు మాంసం) కలిగి ఉంటుంది, అన్ని పదార్థాలు బలంగా మిరియాలు. ఇది సాధారణంగా ఒక జ్యోతి లేదా కుండలో వడ్డిస్తారు, మరియు ప్రతి ఒక్కరూ తన చేతులను మాత్రమే ఉపయోగించడం ద్వారా అతను కోరుకున్నంత తీసుకోవటానికి ఉచితం. ఈ వంటకం సాధారణంగా వేడి పానీయం సాకే ఉడకబెట్టిన పులుసుతో వడ్డిస్తారు, ఇది తేలికగా ఉప్పు మరియు మిరియాలు.

టాటర్ పదం "ఎచ్" అంటే సంఖ్య 3, "పోచ్‌మాక్" అంటే కోణం. కాబట్టి, దీనిని 3 కోణాలు లేదా త్రిభుజం అని అనువదించవచ్చు. ఇది డిష్ పేరు యొక్క అర్థం.
మెత్తగా తరిగిన మాంసం (ప్రాధాన్యంగా గొర్రె), ఉల్లిపాయ మరియు బంగాళాదుంపలతో కూడిన జ్యుసి, రుచికరమైన పైస్. కొన్నిసార్లు వారు కూరల తోక కొవ్వును కొద్దిగా కూరటానికి కలుపుతారు. ఎచ్పోచ్మాక్ సాధారణంగా పులియని లేదా పులియబెట్టిన పిండితో తయారు చేస్తారు.
ఈ డిష్ యొక్క ప్రధాన లక్షణం ఏమిటంటే, కూరటానికి పచ్చిగా ఉంటుంది మరియు తరువాత అది పిండితో కలిసి వండుతారు. ఇది ఉప్పు మరియు మిరియాలు ఉండాలి.
ఎచ్‌పోచ్‌మాక్‌ను 30 నిమిషాలు కాల్చాలి. సాధారణంగా, ఈ వంటకాన్ని సాల్టెడ్ మరియు పెప్పర్డ్ మాంసం సాకే ఉడకబెట్టిన పులుసుతో వడ్డిస్తారు.




Comments

Popular posts from this blog

Brunei Food Journey

Brunei is a tiny nation on the island of Borneo, in 2 distinct sections surrounded by Malaysia and the South China Sea. It's known for its beaches and biodiverse rainforest, much of it protected within reserves. The capital, Bandar Seri Begawan, is home to the opulent Jame’Asr Hassanil Bolkiah mosque and its 29 golden domes. The capital's massive Istana Nurul Iman palace is the residence of Brunei’s ruling sultan Some Facts About Sultan Of Brunei Hassanal Bolkiah Brunei King LifeStyle Dishes from Brunei are often spicy, and are commonly eaten with either rice or noodles. Beef rendang, nasi lemak and puteri nanas, are popular foods in Brunei. Brunei's proud national dish. Derived from the interior trunk of the sago palm tree, ambuyat consists of a mix of starchy, solid whites (similar to tapioca starch) and water. Served sticky with a dip called cacah (usually sour and spicy), ambuyat is completely edible without chewing it Brunei is famous in southeast Asia for its...

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...

Cyprus Food Journey in Russian

Кипр, официально Республика Кипр, является островной страной в Восточном Средиземноморье и третьим по величине и третьим по численности населения островом в Средиземноморье, расположен к югу от Турции, к западу от Сирии и Ливана, к северо-западу от Израиля, к северу от Египта и юго-востоку. Греции, Традиционные кипрские продукты включают сувлакию (мясные шашлыки на гриле), валхалию (жареная колбаса), афеллу (свинину, маринованную в кориандре), жареный сыр халлуми, оливки, питта, колокаси (корнеплоды), баранину, артишоки, нут и рагу из кролика (стифадо) Конечно, «сувла» - это то, что каждый назовет национальным блюдом - мясо ягненка или свинины (и даже курицы), приготовленное на вертеле, на углях под открытым небом. У нас также есть «шефталия», которая представляет собой фарш из свинины, завернутый в желудок ягненка, приготовленный на углях под открытым небом, который подается на кипрском питта-хлебе. Традиционный завтрак часто состоит из оливок, сочных помидоров и маленьких ...