Skip to main content

Tatarstan Food Journey

Healthy Food, Food, Power, Dietetic
Tatars are descendants of Turkic-speaking tribes, they took a lot of values from them: culture, traditions, and customs.
Tatar cuisine’s history started in times of Volga Bulgaria – the “mother” of Kazan. Even in the XV century, this state was a great developed one. It was a commercial, cultural and educational city where people of different cultures and religions lived together. In addition, a great trade route connected East and West was passed through it.
All these facts affected the modern traditions of the Tatars, including Tatar cuisine, which can be characterized by the great diversity of nourishing food, which is simple and complex at the same time, and, of course, it has an extraordinary taste.
Basically, the traditional Tatar cuisine is based on dough dishes with various

The Tatar word "bish" means the number 5, "Barmak" means a finger. So, it can be translated as “5 fingers” - this dish is eaten with your all five fingers. This tradition originates from the time when Turkic nomads used only their hands while eating. Bishbarmak is a hot dish. It consists finely chopped boiled meat (lamb or beef) with chopped onion rings and boiled unleavened noodles, all ingredients are strongly peppers. It usually is served in a cauldron or a pot, and everyone is free to take as much as he wants by using only his or her hands. This dish is usually served with hot drink nourishing broth, which is lightly salted and peppered.
The Tatar word "ech" means the number 3, "pochmak" means angle. So, it could be translated as – 3 angles, or a triangle. This is the meaning of the dish’s name.
Is a juicy, delicious pies with finely chopped meat (preferably lamb), onion and potatoes. Sometimes they add a little amount of sheep's tail fat into the stuffing. Echpochmak is usually made of unleavened or leavened dough.
The main feature of this dish is that the stuffing is raw and then it is cooked together with dough. It should be salted and peppered.
Echpochmak must be baked for 30 minutes. Usually, this dish is served with salted and peppered meat nourishing broth.


The Tatar word "ech" means the number 3, "pochmak" means angle. So, it could be translated as – 3 angles, or a triangle. This is the meaning of the dish’s name.
Is a juicy, delicious pies with finely chopped meat (preferably lamb), onion and potatoes. Sometimes they add a little amount of sheep's tail fat into the stuffing. Echpochmak is usually made of unleavened or leavened dough.
The main feature of this dish is that the stuffing is raw and then it is cooked together with dough. It should be salted and peppered.
Echpochmak must be baked for 30 minutes. Usually, this dish is served with salted and peppered meat nourishing broth.





---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Translation in Telugu

Chicken, Whole Chicken, Grill, Poultry
టాటర్స్ తుర్కిక్ మాట్లాడే తెగల వారసులు, వారు వారి నుండి చాలా విలువలు తీసుకున్నారు: సంస్కృతి, సంప్రదాయాలు మరియు ఆచారాలు.
టాటర్ వంటకాల చరిత్ర వోల్గా బల్గేరియా కాలంలో ప్రారంభమైంది - కజాన్ యొక్క “తల్లి”. XV శతాబ్దంలో కూడా, ఈ రాష్ట్రం గొప్ప అభివృద్ధి చెందినది. ఇది ఒక వాణిజ్య, సాంస్కృతిక మరియు విద్యా నగరం, ఇక్కడ వివిధ సంస్కృతులు మరియు మతాల ప్రజలు కలిసి నివసించారు. అదనంగా, తూర్పు మరియు పడమరలను అనుసంధానించే గొప్ప వాణిజ్య మార్గం దాని గుండా వెళ్ళింది.
ఈ వాస్తవాలన్నీ టాటర్ వంటకాలతో సహా టాటర్స్ యొక్క ఆధునిక సంప్రదాయాలను ప్రభావితం చేశాయి, వీటిని పోషించే ఆహారం యొక్క గొప్ప వైవిధ్యం కలిగి ఉంటుంది, ఇది ఒకే సమయంలో సరళమైనది మరియు సంక్లిష్టమైనది, మరియు వాస్తవానికి, ఇది అసాధారణమైన రుచిని కలిగి ఉంటుంది.
సాధారణంగా, సాంప్రదాయ టాటర్ వంటకాలు వివిధ రకాల పిండి వంటకాలపై ఆధారపడి ఉంటాయి
టాటర్ పదం "బిష్" అంటే 5 సంఖ్య, "బార్మాక్" అంటే వేలు. కాబట్టి, దీనిని “5 వేళ్లు” అని అనువదించవచ్చు - ఈ వంటకం మీ ఐదు వేళ్ళతో తింటారు. ఈ సంప్రదాయం తుర్కిక్ సంచార జాతులు తినేటప్పుడు తమ చేతులను మాత్రమే ఉపయోగించిన కాలం నుండి ఉద్భవించింది. బిష్బర్మాక్ వేడి వంటకం. ఇది తరిగిన ఉల్లిపాయ వలయాలు మరియు ఉడికించిన పులియని నూడుల్స్ తో మెత్తగా తరిగిన ఉడికించిన మాంసం (గొర్రె లేదా గొడ్డు మాంసం) కలిగి ఉంటుంది, అన్ని పదార్థాలు బలంగా మిరియాలు. ఇది సాధారణంగా ఒక జ్యోతి లేదా కుండలో వడ్డిస్తారు, మరియు ప్రతి ఒక్కరూ తన చేతులను మాత్రమే ఉపయోగించడం ద్వారా అతను కోరుకున్నంత తీసుకోవటానికి ఉచితం. ఈ వంటకం సాధారణంగా వేడి పానీయం సాకే ఉడకబెట్టిన పులుసుతో వడ్డిస్తారు, ఇది తేలికగా ఉప్పు మరియు మిరియాలు.

టాటర్ పదం "ఎచ్" అంటే సంఖ్య 3, "పోచ్‌మాక్" అంటే కోణం. కాబట్టి, దీనిని 3 కోణాలు లేదా త్రిభుజం అని అనువదించవచ్చు. ఇది డిష్ పేరు యొక్క అర్థం.
మెత్తగా తరిగిన మాంసం (ప్రాధాన్యంగా గొర్రె), ఉల్లిపాయ మరియు బంగాళాదుంపలతో కూడిన జ్యుసి, రుచికరమైన పైస్. కొన్నిసార్లు వారు కూరల తోక కొవ్వును కొద్దిగా కూరటానికి కలుపుతారు. ఎచ్పోచ్మాక్ సాధారణంగా పులియని లేదా పులియబెట్టిన పిండితో తయారు చేస్తారు.
ఈ డిష్ యొక్క ప్రధాన లక్షణం ఏమిటంటే, కూరటానికి పచ్చిగా ఉంటుంది మరియు తరువాత అది పిండితో కలిసి వండుతారు. ఇది ఉప్పు మరియు మిరియాలు ఉండాలి.
ఎచ్‌పోచ్‌మాక్‌ను 30 నిమిషాలు కాల్చాలి. సాధారణంగా, ఈ వంటకాన్ని సాల్టెడ్ మరియు పెప్పర్డ్ మాంసం సాకే ఉడకబెట్టిన పులుసుతో వడ్డిస్తారు.




Comments

Popular posts from this blog

Dagestan Food Journey

Dagestan, officially the Republic of Dagestan, is a federal subject of Russia, located in the North Caucasus region. Its capital and largest city is Makhachkala, centrally located on the Caspian Sea Dagestan is famous for its local dishes of: hinkal (a tasty pasta/dough-like entity served with garlic sauce and some kind of meat, usually young, boiled lamb), chudu (a quesadilla-like thin dough with special meats, cheeses or vegetables inside), and shashlik (roast shishkabab, usually lamb meat). The importance of khinkal in Dagestani culture should not be underestimated. As Zhanna Abueva says in her cookbook, Dagestani Cuisine which I am liberally paraphrasing throughout this introduction, “Khinkal is our everything. It is sacred, native and eternal, like the mountains of Dagestan, like an ancient dagger. […] It is not just a meal, but an occasion to communicate, moreover with absolute psychological relaxation.” Even Dagestani poets have dedicated their works to the humble khinkal...

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...

Dagestan Food Journey in Russian/German/Turkesh

Дагестан, официально Республика Дагестан, является федеральным субъектом России, расположенным в регионе Северного Кавказа. Столица и крупнейший город - Махачкала, расположенный в центре Каспийского моря. Дагестан славится своими местными блюдами: хинкал (вкусная паста / похожая на тесто сущность, подается с чесночным соусом и небольшим количеством мяса, обычно молодого, вареного ягненка), чуду (кесадилья, как тонкое тесто со специальным мясом, сырами или овощи внутри) и шашлык (жареный шишкабаб, обычно мясо ягненка). Значение хинкала в дагестанской культуре нельзя недооценивать. Как говорит Жанна Абуева в своей кулинарной книге «Дагестанская кухня», которую я свободно перефразирую в этом вступлении: «Хинкал - это наше все. Он священный, родной и вечный, как горы Дагестана, как древний кинжал. […] Это не просто еда, а повод для общения, причем с абсолютным психологическим расслаблением ». Даже дагестанские поэты посвятили свои произведения скромному хинкалу, как его сделали, как...