Skip to main content

Montenegro Food Journey

Recipe, Cooking, Beef, Meat, Restaurant

Montenegro is a Balkan country with rugged mountains, medieval villages and a narrow strip of beaches along its Adriatic coastline. The Bay of Kotor, resembling a fjord, is dotted with coastal churches and fortified towns such as Kotor and Herceg Novi. Durmitor National Park, home to bears and wolves, encompasses limestone peaks, glacial lakes and 1,300m-deep Tara River Canyon


Montenegro is a famous tourist destination. The legendary English romantic poet Lord Bryon once described the country this way: 'At the birth of the planet the most beautiful encounter between land and sea must have been on the Montenegrin coast'.


On the territory of Montenegro, a popular strong alcoholic drink - rakija (vodka with an alcohol content of 50-60%) is also produced, beer Niksicko (the only brewery in Montenegro located in Niksic) and even mead. In vino veritas - the truth is in wine!

General costs expensive or cheap? Montenegro is not a rich country, but the restaurants virtually all serve the tourist traffic, and therefore charge tourist prices. You can get a meal under 10 euros, but it will be a simple affair - pizza, pasta, salad. ... A large beer will be 2-3 euros, depending on where you drink.


--------------------------------------------------------------

Translation in Telugu
Kebab, Food, Turkish Cuisine, Grill

మోంటెనెగ్రో ఒక బాల్కన్ దేశం, ఇది కఠినమైన పర్వతాలు, మధ్యయుగ గ్రామాలు మరియు దాని అడ్రియాటిక్ తీరప్రాంతంలో బీచ్‌ల ఇరుకైన స్ట్రిప్. కోజోర్ బే, ఒక జోర్డ్‌ను పోలి ఉంటుంది, తీరప్రాంత చర్చిలు మరియు కోటర్ మరియు హెర్సెగ్ నోవి వంటి బలవర్థకమైన పట్టణాలతో నిండి ఉంది. ఎలుగుబంట్లు మరియు తోడేళ్ళకు నిలయమైన డర్మిటర్ నేషనల్ పార్క్ సున్నపురాయి శిఖరాలు, హిమనదీయ సరస్సులు మరియు 1,300 మీటర్ల లోతు గల తారా రివర్ కాన్యన్లను కలిగి ఉంది
మోంటెనెగ్రో ఒక ప్రసిద్ధ పర్యాటక కేంద్రం. పురాణ ఆంగ్ల శృంగార కవి లార్డ్ బ్రయాన్ ఒకప్పుడు దేశాన్ని ఈ విధంగా వర్ణించాడు: 'గ్రహం పుట్టినప్పుడు భూమి మరియు సముద్రం మధ్య చాలా అందమైన ఎన్‌కౌంటర్ మాంటెనెగ్రిన్ తీరంలో ఉండాలి'.
మోంటెనెగ్రో భూభాగంలో, ఒక ప్రసిద్ధ బలమైన ఆల్కహాల్ డ్రింక్ - రాకిజా (50-60% ఆల్కహాల్ కలిగిన వోడ్కా) కూడా ఉత్పత్తి చేయబడుతుంది, బీర్ నిక్సికో (మోంటెనెగ్రోలో నిక్సిక్‌లో ఉన్న ఏకైక సారాయి) మరియు మీడ్ కూడా. వినో వెరిటాస్‌లో - నిజం వైన్‌లో ఉంసాధారణ ఖర్చులు ఖరీదైనవి లేదా చౌకైనవి? మోంటెనెగ్రో గొప్ప దేశం కాదు, కానీ రెస్టారెంట్లు వాస్తవంగా పర్యాటక రద్దీకి ఉపయోగపడతాయి మరియు అందువల్ల పర్యాటక ధరలను వసూలు చేస్తాయి. మీరు 10 యూరోల లోపు భోజనం పొందవచ్చు, కానీ ఇది సాధారణ వ్యవహారం అవుతుంది - పిజ్జా, పాస్తా, సలాడ్. ... ఒక పెద్ద బీర్ మీరు త్రాగే ప్రదేశాన్ని బట్టి 2-3 యూరోలు ఉంటుంది.ది!









Comments

Popular posts from this blog

Dagestan Food Journey

Dagestan, officially the Republic of Dagestan, is a federal subject of Russia, located in the North Caucasus region. Its capital and largest city is Makhachkala, centrally located on the Caspian Sea Dagestan is famous for its local dishes of: hinkal (a tasty pasta/dough-like entity served with garlic sauce and some kind of meat, usually young, boiled lamb), chudu (a quesadilla-like thin dough with special meats, cheeses or vegetables inside), and shashlik (roast shishkabab, usually lamb meat). The importance of khinkal in Dagestani culture should not be underestimated. As Zhanna Abueva says in her cookbook, Dagestani Cuisine which I am liberally paraphrasing throughout this introduction, “Khinkal is our everything. It is sacred, native and eternal, like the mountains of Dagestan, like an ancient dagger. […] It is not just a meal, but an occasion to communicate, moreover with absolute psychological relaxation.” Even Dagestani poets have dedicated their works to the humble khinkal...

Liechtenstein Food Journey

Liechtenstein is a German-speaking, 25km-long principality between Austria and Switzerland. It’s known for its medieval castles, alpine landscapes and villages linked by a network of trails. The capital, Vaduz, a cultural and financial center, is home to Kunstmuseum Liechtenstein, with galleries of modern and contemporary art. The Postmuseum displays Liechtenstein’s postage stamps, Liechtenstein's national dish is "Käsknöpfle". A simple dough made of flour, eggs, water, salt and pepper is the basis for this culinary delight. The finished Knöpfle are served with local cheese, fried onions and apple puree aside. "Ribel" is the name of a dish, which is made out of corn and wheat Perhaps the most traditional of all Luxembourg meat dishes is Judd mat Gaardebounen, smoked collar of pork with broad beans. The pork is soaked overnight, then boiled with vegetables and spices. Served in copious slices together with the beans and boiled potatoes, it is considered to...

Dagestan Food Journey in Russian/German/Turkesh

Дагестан, официально Республика Дагестан, является федеральным субъектом России, расположенным в регионе Северного Кавказа. Столица и крупнейший город - Махачкала, расположенный в центре Каспийского моря. Дагестан славится своими местными блюдами: хинкал (вкусная паста / похожая на тесто сущность, подается с чесночным соусом и небольшим количеством мяса, обычно молодого, вареного ягненка), чуду (кесадилья, как тонкое тесто со специальным мясом, сырами или овощи внутри) и шашлык (жареный шишкабаб, обычно мясо ягненка). Значение хинкала в дагестанской культуре нельзя недооценивать. Как говорит Жанна Абуева в своей кулинарной книге «Дагестанская кухня», которую я свободно перефразирую в этом вступлении: «Хинкал - это наше все. Он священный, родной и вечный, как горы Дагестана, как древний кинжал. […] Это не просто еда, а повод для общения, причем с абсолютным психологическим расслаблением ». Даже дагестанские поэты посвятили свои произведения скромному хинкалу, как его сделали, как...