Switzerland is a mountainous Central European country, home to numerous lakes, villages and the high peaks of the Alps. Its cities contain medieval quarters, with landmarks like capital Bern’s Zytglogge clock tower and Lucerne’s wooden chapel bridge. The country is also known for its ski resorts and hiking trails. Banking and finance are key industries, and Swiss watches and chocolate are world renowned
Cheese fondue is a great meal with friends and perhaps one of the most iconic foods that people relate to Switzerland. It’s a dish made of melted cheese (gruyère and emmentaler) and other ingredients, such as garlic, white wine, a little cornflour/corn starch and often kirsch (cherry brandy), served up at the table in a special ceramic pot called a caquelon, with a small burner underneath it to keep the fondue at constant temperature. You spear small cubes of bread onto long-stemmed forks and dip them into the hot cheese (taking care not to lose the bread in the fondue). The term ‘fondue’ has come to describe other dishes where food is dipped into a pot of hot liquid, such as fonduebourguignonne (beef cooked in hot oil) and chocolate fondue.
There are many regional dishes in Switzerland. One example is Zürcher Geschnetzeltes, thin strips of veal with mushrooms in a cream sauce served with Rösti. Italian cuisine is popular in contemporary Switzerland, particularly pasta and pizza. ... The most popular cheese dishes are fondue and raclette.
And the Swiss typically reach for full-fat, no-sugar-added varieties, which can be more filling and easier for the body to digest. But Rosenthal says it's not just the Swiss food that matters — it's the fresh Alps atmosphere
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Translation in Telugu
స్విట్జర్లాండ్ ఒక పర్వత మధ్య యూరోపియన్ దేశం, అనేక సరస్సులు, గ్రామాలు మరియు ఆల్ప్స్ ఎత్తైన శిఖరాలకు నిలయం. దీని నగరాల్లో మధ్యయుగ త్రైమాసికాలు ఉన్నాయి, రాజధాని బెర్న్ యొక్క జైట్గ్లాగ్ క్లాక్ టవర్ మరియు లూసర్న్ యొక్క చెక్క చాపెల్ వంతెన వంటి మైలురాళ్ళు ఉన్నాయి. దేశం స్కీ రిసార్ట్స్ మరియు హైకింగ్ ట్రైల్స్ కు కూడా ప్రసిద్ది చెందింది. బ్యాంకింగ్ మరియు ఫైనాన్స్ కీలక పరిశ్రమలు, మరియు స్విస్ గడియారాలు మరియు చాక్లెట్ ప్రపంచ ప్రఖ్యాతి గాంచాయి
చీజ్ ఫండ్యు స్నేహితులతో గొప్ప భోజనం మరియు ప్రజలు స్విట్జర్లాండ్కు సంబంధించిన అత్యంత ప్రసిద్ధ ఆహారాలలో ఒకటి. ఇది కరిగించిన జున్ను (గ్రుయెర్ మరియు ఎమ్మెంటలర్) మరియు వెల్లుల్లి, వైట్ వైన్, కొద్దిగా కార్న్ఫ్లోర్ / మొక్కజొన్న పిండి మరియు తరచుగా కిర్ష్ (చెర్రీ బ్రాందీ) వంటి ఇతర పదార్ధాలతో చేసిన వంటకం, టేబుల్ వద్ద ఒక ప్రత్యేక సిరామిక్ కుండలో కాక్వెలాన్ అని పిలుస్తారు. , ఫండ్యును స్థిరమైన ఉష్ణోగ్రత వద్ద ఉంచడానికి దాని క్రింద ఒక చిన్న బర్నర్ ఉంటుంది. మీరు చిన్న క్యూబ్స్ రొట్టెలను పొడవైన కాండం మీద వేసుకుని వేడి జున్నులో ముంచండి (ఫండ్యులో రొట్టెని కోల్పోకుండా జాగ్రత్తలు తీసుకుంటారు). ‘ఫండ్యు’ అనే పదం ఇతర వంటకాలను వివరించడానికి వచ్చింది, ఇక్కడ ఆహారాన్ని వేడి ద్రవ కుండలో ముంచిన ఫండ్యుబోర్గుగ్నిన్నోన్ (వేడి నూనెలో వండిన గొడ్డు మాంసం) మరియు చాక్లెట్ ఫండ్యు.
స్విట్జర్లాండ్లో చాలా ప్రాంతీయ వంటకాలు ఉన్నాయి. ఒక ఉదాహరణ జుర్చెర్ గెస్చ్నెట్జెల్ట్స్, రోస్టితో వడ్డించిన క్రీమ్ సాస్ లో పుట్టగొడుగులతో దూడ యొక్క సన్నని కుట్లు. ఇటాలియన్ వంటకాలు సమకాలీన స్విట్జర్లాండ్లో, ముఖ్యంగా పాస్తా మరియు పిజ్జాలో ప్రసిద్ది చెందాయి. ... అత్యంత ప్రాచుర్యం పొందిన జున్ను వంటకాలు ఫండ్యు మరియు రాక్లెట్.
మరియు స్విస్ సాధారణంగా పూర్తి కొవ్వు, చక్కెర లేని రకాలు కోసం చేరుతుంది, ఇవి శరీరానికి ఎక్కువ నింపడం మరియు జీర్ణం కావడం సులభం. రోసేన్తాల్ మాట్లాడుతూ ఇది కేవలం స్విస్ ఆహారం మాత్రమే కాదు - ఇది తాజా ఆల్ప్స్ వాతావరణం
Comments
Post a Comment