Skip to main content

Kyrgyzstan Food Journey

Sideburn, Pig, Pork Chop, Ribs, Rib
Kyrgyzstan is a rugged Central Asian country along the Silk Road, the ancient trade route between China and the Mediterranean. The Tian Shan mountains, which surround the old caravan route and dominate the country, are home to snow leopards, lynx and sheep. In the south, the millennia-old city of Osh has a huge, busy bazaar that was once a stop on the Silk Road
Bishkek capital

The most famous place in Kyrgyzstan by far is Lake Issyk Kul, nicknamed “the Pearl of Central Asia.” Lake Issyk Kul is the world's second largest alpine lake. It's ringed by snowcapped Tien Shan Mountains, offers a variety of water sports and resorts, and also houses the remains of ancient settlements in its depths.

The most popular Kazakh dish is 'besbarmak'. It is the main dish of the national cuisine and is translated as 'five fingers', and because the dish is eaten with hands. Classic recipe of Besbarmak is usually boiling a broth with several types of meat (horse meat, lamb, beef and camel meat) and rectangle-shaped pasta


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Translation in Telugu
Steak, Meat, Fillet, Food, Meal, Dinner
కిర్గిజ్స్తాన్ చైనా మరియు మధ్యధరా మధ్య పురాతన వాణిజ్య మార్గమైన సిల్క్ రోడ్ వెంబడి కఠినమైన మధ్య ఆసియా దేశం. పాత కారవాన్ మార్గాన్ని చుట్టుముట్టి దేశంలో ఆధిపత్యం చెలాయించే టియాన్ షాన్ పర్వతాలు మంచు చిరుతపులులు, లింక్స్ మరియు గొర్రెలకు నిలయం. దక్షిణాన, సహస్రాబ్ది-పాత నగరమైన ఓష్ భారీ, బిజీగా ఉన్న బజార్‌ను కలిగి ఉంది, ఇది ఒకప్పుడు సిల్క్ రోడ్‌లో ఆగిపోయింది

బిష్కెక్ రాజధాని

కిర్గిజ్స్తాన్లో అత్యంత ప్రసిద్ధ ప్రదేశం లేక్ ఇస్సిక్ కుల్, దీనికి "మధ్య ఆసియా పెర్ల్" అనే మారుపేరు ఉంది. సరస్సు ఇస్సిక్ కుల్ ప్రపంచంలో రెండవ అతిపెద్ద ఆల్పైన్ సరస్సు. ఇది స్నోకాప్డ్ టియన్ షాన్ పర్వతాలచే రింగ్ చేయబడింది, వివిధ రకాల నీటి క్రీడలు మరియు రిసార్ట్‌లను అందిస్తుంది మరియు పురాతన స్థావరాల అవశేషాలను దాని లోతులలో కలిగి ఉంది.

అత్యంత ప్రాచుర్యం పొందిన కజఖ్ వంటకం 'బెస్బర్మాక్'. ఇది జాతీయ వంటకాల యొక్క ప్రధాన వంటకం మరియు దీనిని 'ఐదు వేళ్లు' అని అనువదిస్తారు, మరియు వంటకం చేతులతో తింటారు. బెస్బర్‌మాక్ యొక్క క్లాసిక్ రెసిపీ సాధారణంగా అనేక రకాల మాంసం (గుర్రపు మాంసం, గొర్రె, గొడ్డు మాంసం మరియు ఒంటె మాంసం) మరియు దీర్ఘచతురస్ర ఆకారపు పాస్తాతో ఉడకబెట్టిన పులుసును ఉడకబెట్టడం.

Comments

Popular posts from this blog

Brunei Food Journey

Brunei is a tiny nation on the island of Borneo, in 2 distinct sections surrounded by Malaysia and the South China Sea. It's known for its beaches and biodiverse rainforest, much of it protected within reserves. The capital, Bandar Seri Begawan, is home to the opulent Jame’Asr Hassanil Bolkiah mosque and its 29 golden domes. The capital's massive Istana Nurul Iman palace is the residence of Brunei’s ruling sultan Some Facts About Sultan Of Brunei Hassanal Bolkiah Brunei King LifeStyle Dishes from Brunei are often spicy, and are commonly eaten with either rice or noodles. Beef rendang, nasi lemak and puteri nanas, are popular foods in Brunei. Brunei's proud national dish. Derived from the interior trunk of the sago palm tree, ambuyat consists of a mix of starchy, solid whites (similar to tapioca starch) and water. Served sticky with a dip called cacah (usually sour and spicy), ambuyat is completely edible without chewing it Brunei is famous in southeast Asia for its...

Mongolia Food Journey

Mongolia, a nation bordered by China and Russia, is known for vast, rugged expanses and nomadic culture. Its capital, Ulaanbaatar, centers around Chinggis Khaan (Genghis Khan) Square, named for the notorious founder of the 13th- and 14th-century Mongol Empire. Also in Ulaanbaatar are the National Museum of Mongolia, displaying historic and ethnographic artifacts, and the restored 1830 Gandantegchinlen Monastery. The national capital, Ulaanbaatar,Mongolia World Most Beautiful Country the Mongol warrior would typically pack dried meat some cheese. and fermented milk alcohol in addition to this he might pack a bag of onions meat and rice that would be placed under the saddle. and would be slowly cooked by the friction of his body. and the horses turning it into a stew like substance. Some Mongolians operate illegal meat and leather trade. Dog meat is said to have a special healing effect, and it is often used in the treatment of lung diseases. Chinese and Koreans who live in Mongo...

Uruguay Food Journey

Uruguay is a South American country known for its verdant interior and beach-lined coast. The capital, Montevideo, revolves around Plaza Independencia, once home to a Spanish citadel. It leads to Ciudad Vieja (Old City), with art deco buildings, colonial homes and Mercado del Puerto, an old port market with many steakhouses. La Rambla, a waterfront promenade, passes fish stalls, piers and parks A typical breakfast is a café con leche accompanied with a couple of bizcochos (sweet or savoury pastries) or a sandwich caliente (toasted ham and cheese -or tomato and cheese- sandwich Mate is a traditional drink in some countries in South America, especially in Argentina, Paraguay, Uruguay, Chile, and Brazil. The drink, which contains mateine (an analog of caffeine), is made by an infusion of dried leaves of yerba mate (Ilex paraguariensis). -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Translation in Te...